Najuspešnijim Gradištancima dodeljene nagrade i plakete

Veliko Gradište

Događaji

Najuspešnijim Gradištancima dodeljene nagrade i plakete

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, i predsednik Skupštine opštine, Vladimir Štrbac, uručili su najzaslužnim udruženjima i pojedincima opštinske nagrade i povelje povodom Dana opštine Veliko Gradište.

Zbog epidemiološke situacije ovaj opštinski praznik nije organizovan u vreme i na način kako se tradicionalno obeležava, 2. avgusta, već sada kada su se stekli uslovi za to.

“Politika i naše države, a i naše opštine, zapravo jeste da su ljudi naše najveće bogatstvo i time smo se i vodili. S jedne strane, borbom protiv kovida, što zapravo predstavlja borbu za svakog našeg čoveka, s druge strane i ovom dodelom opštinskih nagrada želeli smo da simbolično prikažemo da je i to briga za ono što mi imamo u našoj opštini i što je najvrednije“, rekao je Štrbac.

Da je najuspešnijima neophodno odati složio se i predsednik opštine u svom obraćanju. On je ovom prilikom ujedno predstavio i rad lokalne samouprave u prethodnoj i ovoj godini, između dva Dana opštine.

“Protekla godina, i uopšte period, karakteriše nekoliko stvari – mogu da dam ocenu da je urađeno dosta, mnogo više nego što smo planirali, u nekim segmentima čak i nekoliko puta više, kao što je asfaltiranje ulica preko 30 kilometara, urađena je sprotska hala, rađeno je na vodvovodu, vrtiću, Ramskoj tvrđavi, na razvoju turizma i mnogim drugim sadržajima. Pre svega, zahvaljujući dobrom odnosu sa Vladom Republike Srbije i sredstvima koja smo dobili od Vlade i timu koji radi na projektima prekogranične saradnje i projektima koji su donosili sredtva u našu opštinu“, naglasio je Milić.

 

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Kako je rekao, veoma je ponosan na izuzetnu saradnju sa Vladom RS budući da su ovu malu opštinu posetili predsednik Republike Srbije u tri navrata, predsednica Vlade, potpredsednica Vlade, ministarska Zorana Mihajlović sa čitavim kabinetom, potpredsednik Ljajić, ministri Ružić, ministri sporta, prosvete, kulture i drugi.

“Taj trend treba nastaviti u narednom periodu jer samo tako možemo da donesemo boljitak našoj opštini. To su, pre svega, dva kapitalna projekta – brza saobraćajnica od autoputa do opštine Veliko Gradište i Golubac i aerodrom na Srebrnom jezeru, da ne pominjem asfaltiranje, vodu, kanalizaciju, itd. Mislim da ovaj tim ima snage i može da uđe u “ligu šampiona“, da se izborimo za to, da završimo dosta započetih poslova, završimo neke nove sadržaje, a sve za dobrobiti opštine Veliko Gradište“, poručio je predsednik ove opštine.

Obraćajući se nagrađenima Milić je naglasio da je ponosan što živi sa takvim ljudima koji su dostigli vrhunac u svojim poslovima, ali i da to ne znači da ne mogu još kvalitetnije i bolje i da se nada da će biti još uspešniji.

Nagrade su dobili: Radomir Veličković iz Velikog Gradišta u oblasti sporta, Jovica Janković iz Velikog Gradišta u oblasti poljoprivreda-ratarstvo, Fudbalski klub „Sirakovo“ u oblasti sporta, Katarina Milošević iz Velikog Gradišta u oblasti obrazovanja kao učenik generacije, Slobodan Boba Kovač iz Velikog Gradišta u oblasti sporta i afirmacije opštine, Fabrika ulja „Dunavka“ d.o.o. Veliko Gradište, u oblasti privrede, Farma pčela Živković iz Biskuplja, u oblasti poljoprivrede i ruralnog turizma, Udruženje žena „Zlatna ruka“ Đurakovo-Popovac za afirmaciju opštine, Mesna zajednica Ljubinje za afirmaciju naseljenog mesta, Pekara „Ema“ Veliko Gradište u oblasti privrede-preduzetništva, Nikola Marković iz Kurjača, u oblasti obrazovanje kao najbolji student opštine, i Crveni krst Veliko Gradište, u oblasti humanitarnog rada.

Fizička lica nagrađena su sa po 20.000 dinara.

Povelja se dodeljuje ustanovama, preduzećima, mesnim zajednicama i organima za postignute izuzetne rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva, unapređenja, razvoja i afirmacije opštine Veliko Gradište. Ovom prilikom, povelja je uručena Vatrogasno spasilačkoj jedinici Veliko Gradište, Lovačkom udruženju „Golub“ Veliko Gradište i Lovačkom udruženju „Fazan“ Srednjevo.

U ime svih dobitnika poruku zahvalnosti sa ove svečanosti uputio je student pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Nikola Marković.

“Neočekivano u ovom trenutku, usledila je dodela ovog, za mene izuzetno značajnog priznanja. Za mene je to dokaz da opština u kojoj sam rođen nastavlja da prati moje školovanje i da mi daje dalju podršku da nastavim sa svojim radom, pre svega u svojoj zemlji”, rekao je Marković.

Dobitnici nagrada imali su priliku da pogledaju i promotivni film opštine Veliko Gradište “Godina iskušenja“ o dostignućima ove lokalne samouprave u prethodnom periodu.

To Top