Najveći indijski proizvođač auto komponenti dolazi u Požarevac?

Požarevac

Društvo

Najveći indijski proizvođač auto komponenti dolazi u Požarevac?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački odbornici usvojili su inicijativu za proširenje slobodne zone Smederevo na područje grada Požarevca.

Reč je o parcelama ukupne površine od blizu 40 ari koje su u javnoj svojini grada i nalaze se u Industrijskoj zoni, na području nekadašnje ,,Fabrike šećera“.

Inicijativa je pokrenuta na osnovu pisma o namerama koje je gradu dostavila kompanija ,,PKC Wiring Systems doo“ Smederevo. Kako u njemu navode, uslov za realizaciju projekta jeste da kompanija posluje u slobodnoj zoni.

Namera kompanije „PKC Wiring Systems doo“ Smederevo je da u prvoj fazi izgradi objekat površine 9.000 metara kvadratnih, pri čemu bi zaposlila 700 radnika. U drugoj fazi, kako je navedeno u pismu o namerama, izgradiće objekat od 5.000 kvadratnih metara i dodatno zaposliti 70 osoba.

,,U Požarevac nameravamo da premestimo proizvodnju za jedan od naših OEM-a sa godišnjim prometom od 30 miliona evra i sa ulaganjem u prvoj godini od preko 3,1 milion evra“, navedeno je u pismu koje je ova kompanija uputila gradu Požarevcu.

U Republici Srbiji već postoji 15 slobodnih zona, tako da se svako otvaranje nove realizuje kroz proširenje neke od postojećih, navodi se u obrazloženju. Iz tog razloga Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, pokrenuo je inicijativu za proširenje već postojeće slobodne zone Smederevo na teritoriju grada Požarevca, koja je na skupštinskom zasedanju usvojena.

Na sajtu ,,PKC Wiring Systems doo“ navedeno je da se kompanija pretežno bavi proizvodnjom kablovskih snopova za komercijalna vozila. Ona je član finske PKC grupe, čiji je većinski vlasnik korporacija ,,Motherson Sumi Sistems Ltd“, najveći indijski proizvođač auto komponenti.

Mnogi Požarevljani su ovih dana viđali Indijce na ulicama grada. Kako E-Braničevo saznaje, oni su radnici kompanije ,,PKC Wiring Systems doo“ i trenutno su smešteni u hotelu „Dunav“ u Požarevcu.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top