Obeležen Dan Gradske opštine Kostolac

Kostolac

Događaji

Obeležen Dan Gradske opštine Kostolac

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom proslave Dana Gradske opštine Kostolac danas je u kostolačkom Centru za kulturu održana svečana sednica Skupštine i dodeljene su povelje „Đorđe Vajfert“ najzaslužnijim pojedincima.

Na početku svečanosti prisutnima se obratila predsednica Skupštine, Milena Cerovšek, koja je podsetila na pomoć koju je Kostolac pružao građanima u 2020. godini.

„Danas kada obeležavamo jedan od datuma koji slavi naše postojanje mislim da govorim u ime mnogih koji primećuju kako se Kostolac iz godine u godinu razvija i raste. Kao Kostolčanki, koja ovaj deo Srbije doživljava kao prvi i jedini dom, važno mi je da smo u tom periodu uspeli da održimo tradiciju sredine koja neguje versku i nacionalnu toleranciju. Godina iza nas bila je puna izazova koja je  mnoge lokalne samouprave i državu probudilia iz uljuljkanosti svakodnevnice, smatram da smo  trenutak kada se u nekoliko dana promenio način života dočekali spremni i rešeni da sprovedemo sve ono što se sprovesti mora da bi se preživelo. Očuvanje zdravlja i života je bilo u pitanju i još uvek je i ponosana sam kako smo kao gradska opština, grad i država reagovali kako bismo sačuvali života od kovida“, rekla je Cerovšek.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, rekao je da je 2020. godina bila teška zbog pandemije virusa korona, ali i da je za ovu opštinu bila veoma uspešna zbog brojnih realizovanih investicija.

„U potpunosti je završena izrada preko 40 kapitalnih projektnih dokumenata i to za šest ulica vodovodne mreže u Ostrovu, kao i projekat za 24 ulica fekalne kanalizacije u naseljima „Kanal“, „Pojište“ i „Didino naselje“. Završen je projekat fekalne kanalizacije za naselje „Plaža“ i  „Stari Kostolac“, toplifikaciona mreža „Ostrovo“ i rekonstrukcija toplifikacione mreže u „Starom Kostolcu“. Projekti će u potpunosti biti realizovani u naredne tri ili četiri godine čime ćemo unaprediti i poboljšati kvalitet života na teritoriji gradske opštine. Radićemo i na rešavanju problema putne infrastrukture, uskoro očekujemo početak radova na uklanjanju nadvožnjaka, a pokrenuta je i izrada dokumentacije za novu saobraćajnicu ispod mosta. Zajedno sa privrednim društvom „Autotransport“ radimo na rešavanju problema autobuske stanice i očekujemo završetak obilaznice Zabela-Požarevac-Kostolac. Radili smo i na formiranju novih drvoreda, prioritet je bilo i unapređenje zaštite životne sredine, gde u naredne dve godine planiramo da zasadimo 1.700 stabala na teritoriji čitave gradske opštine“, istakao je Krstanoski.

Prisutnima se obratio i Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

„Iako je jedna od najtežih godina iza nas videli smo da nam je donela bolji Kostolac viđen kroz neke rezultate iz 2020. godine. Moram da napomenem da je teritorija Gradske opštine Kostolac svedok velikog  broja investicija koje se odvijaju koje se tiču i energetskog kompleksa, a to je izgradnja bloka „B3“ koji označava i nova radna mesta i koji će povećati energetski sistem. Vizija modernog Kostolca stavlja pred nas još mnogo poduhvata. Imajući to u vidu poručujem aktuelnom rukovodstvu i da pored dosadašnjih dostignuća nema vremena za spavanje na lovorikama kada znamo za kakve divne ljudi sve ovo radimo“, poručio je  Pavlović i čestitao građanima Dan Gradske opštine Kostolac.

Kao i svake godine na svečanosti su dodeljene povelje „Đorđe Vajfert“ Obeležen dan Gradske opštine Kostolac, a ovogodišnji dobitnici su Jelena Đorđević i dr Goran Nestorović.

To Top