Izvršenje budžeta opštine Žagubica veće od 80 odsto

Žagubica

Društvo

Izvršenje budžeta opštine Žagubica veće od 80 odsto

Foto: žagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Zasedali žagubički odbornici, najznačajnija tačka dnevnog reda usvajanje završnog računa budžeta opštine za 2020. godinu.

Olivera Pauljeskić, predsednica Skupštine opštine Žagubica, ističe da ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina iznose 529.128.000 dinara. Prema njenim rečima, u 2020. godini ukupni rashodi i izdaci u budžetu su 512.588.000 dinara, a razlika ukupnih primanja i izdataka je 16.540.000.

Olivera Pauljeskić, predsednica Skupštine opštine Žagubica

,,Budžet opštine Žagubica je u 2020. godini, do 31. decembra, izvršen 83 odsto u rashodima u odnosu na planirana sredstva i 84 odsto u prihodima“, rekla je Pauljeskić.

Odbornici su usvojili završni račun budžeta opštine Žagubica za 2020. godinu, predlog rešenja o izboru članova Saveta za mlade opštine Žagubica, izveštaj o radu predsednika opštine Žagubica za 2020. godinu, izveštaj o sprovedenim izborima za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Žagubica i izveštaja o pripremljenosti sistema odbrane od  grada na teritoriji radarskog centra ,,Petrovac“ za sezonu tekuće godine.         

Kao jednu od bitnijih tačaka Pauljeskić je izdvojila i usvajanje rešenja o izboru članova Saveta za mlade opštine Žagubica.

,,Mi smo dobili predlog odbora za izbor imenovanja, listu kandidata koju smo utvrdili na samoj sednici i posle tu istu listu izglasali. Lista kandidata je sledeća: Bojan Stanojević, diplomirani inženjer menadžmenta iz Žagubice, Divna Dervišević, prostorni planer iz Laznice, Dragan Stojanović, diplomirani pravnik iz Krupaje, Olivera Stanković, ekonomski tehničar iz Jošanice i Sanja Đorđević, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Krepoljina“, kaže Pauljeskić.

Sednici je prisustvovalo 22 od ukupno 25 odbornika, koji su sve tačke usvojili jednoglasno.  

To Top