Prošlo je 17 godina od smrti Slobodana Miloševića

Požarevac

Događaji

Prošlo je 17 godina od smrti Slobodana Miloševića

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas se navršava 17 godina od smrti Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije i prvog predsednika i osnivača Socijalističke partije Srbije. Poštovaoci njegovog lika i dela položili su vence pokraj njegovog spomenika u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Cveće i vence na grob Slobodana Miloševića položili su član predsedništva SPS-a Nikola Šainović, bivši potpredsednik Vlade SRJ, predstavnici Gradskog odbora SPS Požarevac, predstavnici Udruženja “Sloboda” i poštovaoci njegovog lika i dela.

Socijalisti položili vence

Šainović je kazao da se u Požarevcu nalazi mermerni spomenik Slobodana Miloševića, a da su njegovi spomenici zapravo Dejtonski sporazum, Rezolucija 1244 i njegova maestralna odbrana i borba za istinu u Haškom tribunalu.

Nikola Šainović

“Danas ovde imamo okupljenu Socijalističku partiju Srbije, njegove stare i mlade drugove. Imamo omladinu koja je svojevrsni spomenik kontinuiteta borbe Slobodana Miloševića za odbranu države. Mi ne biramo uslove u kojima ćemo se boriti za državu, borimo se u svim uslovima uvereni da je pravda i istina naše najveće oružje”, rekao je Šainović.

To Top