Od utorka „Carevčevi dani“

Veliko Gradište

Događaji

Od utorka „Carevčevi dani“

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U Velikom Gradištu biće organizovan 30. muzički festival „Carevčevi dani“ u čast barda izvorne narodne muzike i virtuoza na violini Vlastimira Pavlovića Carevca.

U utorak, 9. jula, festival će biti otvoren koncertom ANIP “Vlastimir Pavlović Carevac” i biće podignuta festivalska zastava u 20 časova. Iste večeri od 22 časa biće održan koncert Beogradskog muškog hora u crkvi Svetog arhangela Gavrila u Velikom Gradištu.

U sredu, 10. jula, u parku kod spomenika Vlastimira Pavlovića Carevca će biti organizovana manifestacija „Tačno u podne“, promocija „Lire“ i bibliografije u 12 sati. U 18 časova i 30 minuta u Carevcu, rodnom selu čuvenog Pavlovića, biće položeni venci na njegov spomenik, a zatim sledi koncert ANIP „Vlastimir Pavlović Carevac“. U Kulturnom centru u Velikom Gradištu biće odigrana predstava “Nenapisana pisma” u izvođenju Vanje Milačić u 21 čas.

U četvrtak, 11. jula, biće održana promocija kompakt diska “Zlatno gudalo” u parku u Velikom Gradištu u 12 sati, a takmičenje pevača uz pratnju narodnog orkestra RTS-a zakazano je u 20 časova i 30 minuta na istom mestu.

U petak, 12. jula, biće održan svečani koncert “Svilen konac” povodom 30 godina festivala u 20 časova i 30 minuta u parku. Nastupiće laureati violine i nagrađeni pevači iz proteklih takmičenja, uz pratnju narodnog orkestra RTS. Gosti su Danica Krstić i Renato Henc.

To Top