Održana „Pažljivkova smotra“ u Velikom Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

Održana „Pažljivkova smotra“ u Velikom Gradištu

Foto: Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na području opštine VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište je preko Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na području opštine Veliko Gradište uključena u projekat Agencije za bezbednost saobraćaja “Pažljivkova smotra 2023“. Nakon realizovane školske smotre u februaru, u prostorijama Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu organizovana je sada i uspešno sprovedena opštinska smotra.

Prisutne takmičare, učitelje i roditelje, pozdravili su zamenik predsednika opštine Slađan Marković i direktor osnovne škole domaćina, Dragan Mandić.

Na ekipnom takmičenju učestvovali su učenici škole OŠ “Ivo Lola Ribar“, OŠ “Miša Živanović“ i OŠ “Vuk Karadžić“, a najboljim učenicima sa školske smotre uručene su diplome i prigodni slatko-edukativni kompleti.

Najbolje rezultate su postigle i ostvarile plasman na okružnu smotru ekipe prvog i drugog razreda iz škole u Gradištu. Takođe, na okružnu smotru ide i ekipa predškolaca ustanove “Majski cvet“, najbolja sa školske smotre, koja se ovom prilikom nije takmičila budući da na teritoriji opštine nema konkurenciju.

Takmičenje je podržano od Agencije za bezbednost saobraćaja korišćenjem kompjuterske aplikacije sa simulacijom koja ga je učinila savremenim i interesantnim za decu, a praćeno je budnim okom žirija sačinjenog od predstavnika organizatora, učitelja i policije. Kroz takmičenje predškolaca, učenika prvog i drugog razreda, podiže se svest i unapređuje znanje dece učesnika u saobraćaju, pre svega kao pešaka, ali i kao saputnika u vozilima.

 

To Top