Održana sedma „Rokerijada“ u Petrovcu

Petrovac

Zabava

Održana sedma „Rokerijada“ u Petrovcu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Od 24. do 26. avgusta u Petrovcu na Mlavi održan je festival rokenrola i urbane kulture.

Prvog dana manifestacije na letnjoj pozornici Kulturno-prosvetnog centra Petrovac na Mlavi održane su promocije albuma bendova „Sanitarium“ pod nazivom „Udarac glavom“ i „Mehanizam“, koji nosi naziv „Sunce našeg neba“.

Sledeće večeri program je preseljen na gradski trg, a za dobro raspoloženje publike pobrinuli su se sledeći bendovi: „Disassemble“, „Rihter“, „Keni nije mrtav“ i prošlogodišnji pobednik „Deformitet“.

U subotu, 26. avgusta, u prepodnevnim satima, u čitaonici Narodne biblioteke "Đura Jakšić" održana je „Rokaonica“, likovna radionica za decu i mlade koji je vodila Tatjana Lukić. Istog dana na gradskom trgu publici su se predstaviti bendovi „Rok industija mladost – RIM“, „Meda, vuk i Sandokan - MVS“ i „Hadži prodane duše“, a specijalni gost večeri je čuvena grupa „Generacija 5“.

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnja „Rokerijada“ nije imala takmičarski karakter, jer zbog malog broja prijavljenih nije bilo moguće da se adekvatno sprovede selekcija bendova.

Organizator manifestacije je Udruženje građana ,,Fabrika – Petrovac na Mlavi“, uz podršku Turističke organizacije Petrovac na Mlavi, Biblioteke "Đura Jakšić" i opštine.

To Top