Oko 6,3 miliona dinara za ukrašavanje Požarevca i Kostolca

Požarevac

Društvo

Oko 6,3 miliona dinara za ukrašavanje Požarevca i Kostolca

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Turistička organizacija u Požarevcu raspisala je dve javne nabavke - za kupovinu nove novogodišnje dekorativne rasvete za Požarevac i Kostolac i za montažu i demontažu novogodišnje rasvete.

Plan je da se postavi novogodišnja dekoracija na 23 lokacije u Požarevcu i 11 lokacija u Kostolcu.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji, na kružnom toku u Požarevcu na Trgu oslobođenja, biće postavljena jelka visine od 9,5 metara, pet samostojećih svetlećih elemenata i 22 stringa koji će se nalaziti na zgradama koje su pod zaštitom Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika.

U planu je i postavljanje dekorativne novogodišnje led rasvete na stubove javne rasvete u ulicama: Tabačka čaršija, Trg Radomira Vujovića, ulica Drinska, Lenjinova, Voje Dulića, Veljka Dugoševića, Kosovska, Lole Ribara, Nemanjina, Takovska, Moše Pijade, Jovana Šerbanovića, Sinđelićeva, Nemanjina i Bože Dimitrijevića.

U požarevačkom gradskom parku planirano je postavljanje svetiljki u krošnjama drveća i 15 novogodišnjih elemenata. U ulici Stari korzo biće postavljeno 309 elemenata sa padajućim svetlima koja će biti postavljena na stabla, pet novogodišnjih svetlećih elemenata i 11 novogodišnjih ukrasa na stubove javne rasvete.

Na kružnom toku – Đure Đakovića u planu je postavljanje 100 novogodišnjih ukrasa.

U kostolačkoj ulici Veljka Dugoševića biće postavljeno sedam novogodišnjih dekorativnih ukrasa na stubove javne rasvete i 18 na kandelabere, a u ulicama: Stevana Nemanje, Jadranska, Nikole Tesle, Trudbenička i Karađorđeva i u centralnom parku, ukrasi na stubove javne rasvete.

U ulici Bože Dimitrijevića u Kostolcu biće postavljena jelka visine od šest metara, a na lokacijama Centralni park, Sportska hala i dečiji vrtić postojeće jelke biće ukrašene „zvezdanim nebom“.

Ovogodišnju prazničnu atmosferu upotpuniće novogodišnji ukrasi u obliku paketića, Sneška Belića, sanki i irvasa. Pored toga, grad planira da kupi i svetleće ukrase u obliku zvezda padalica i ledenica i novogodišnje girlande.

Procenjena vrednost ovih javnih nabavki je ukupno 6.350.000 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 6. decembar.

To Top