Opština Kučevo raspisala konkurs za energetsku sanaciju

Kučevo

Društvo

Opština Kučevo raspisala konkurs za energetsku sanaciju

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Kučevo raspisuje javni konkurs radi izbora privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Mere energetske sanacije u domaćinstvima predviđene programom sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Kučevo.

Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine.

Konkursom je predviđena zamena spoljnih prozora, vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, postavljanje i nabavka materijala za  termičku izolaciju zidova, podova i ispod krovnog pokrivača. Takođe i nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas ili bio masu, zamena postojeće ili ugradnju nove cevne mreže, nabavka i ugradnja toplotnih pumpi, kao i solarnih kolektora.

Ukupno planirana sredstva koje opština Kučevo dodeljuje, zajedno sa sredstvima Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti iznose četiri miliona dinara, a za predviđene mere izdvojeno je 3,5 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je 9. jun.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top