Opština Žabari finansira kupovinu udžbenika za prvi razred

Žabari

Društvo

Opština Žabari finansira kupovinu udžbenika za prvi razred

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Žabari raspala je javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u visini paketa štampanih udžbenika za prvi razred za učenike osnovnih škola na teritoriji ove opštine za školsku 2022/2023. godinu.

Bespovratna sredstva iz ovog javnog poziva namenjena su za kupovinu, odnosno pokriće troškova već kupljenih štampanih udžbenika za prvi razred za učenike osnovnih škola na teritoriji opštine Žabari, osim učenika koji su već dobili besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sredstva se dodeljuju jednokratno, a dobiće ih roditelji, odnosno zakonski zastupnici učenika prvog razreda. Sredstva će biti uplaćena svakom pojedinačnom podnosiocu blagovremene i potpune prijave na javni poziv na tekući račun naznačen u prijavi podnosioca. Prosečan iznos za isplatu je 8.880 dinara, a zavisi od osnovne škole u koju je upisano dete podnosioca, odnosno koje je izdavače za štampane udžbenike ta škola odabrala.

Svu potrebnu dokumentaciju (uputstvo, obrasce, obaveštenje/izjave o obradi podataka, tekst konkursa) možete preuzeti OVDE.

Rok za prijavljivanje je do 14. oktobra.

 

To Top