Opštinsko veće Petrovca donelo niz novih mera

Petrovac

Politika

Opštinsko veće Petrovca donelo niz novih mera

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, govorio je o novim merama koje su donete na sednici veća ove opštine. Nakon dva meseca, opština se vraća redovnom režimu rada, uz napomenu da otpočeti poslovi nisu odloženi, a rezultati rada vidljivi.

Nove odluke tiču se priključenju merama populacione i pronatalne politike, infrastrukture i pomoći građanima u narednom periodu. Predsednik navodi da ovi projekti treba da pokažu da Petrovac nije prepušten zaboravu i da građane očekuju bolja vremena.

„Jedna od najvažnijih odluka koju smo danas usvojili, a koja će potvrdu dobiti i na Skupštini, je odluka o naknadi troškova za vantelesnu oplodnju. To znači da parovi koji su prethodno bez uspeha imali tri pokušaja vantelesne oplodnje na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja kao i parovi zbog starosti ženskog partnera ili broja pokušaja nisu mogli da budu uključeni u program vantelesne oplodnje na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja moći će da ostvare ovo pravo, odnosno opština Petrovac na Mlavi će snositi troškove vantelesne oplodnje i neophodne terapije“, navodi Nedinić.

 

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

Naredni projekat vezan je za ginekološko-akušersko odeljenje u bolnici Petrovac na Mlavi koji će finansijama kabineta ministra bez potfelja zaduženog za demografsku politiku u iznosu od 2.600.000,00 dinara i naše opštine koja takođe sufinansira ovaj projekat u iznosu od 460.000,00 dinara biti opremljenja savremenim aparatima.

Opština Petrovac na Mlavi u saradnji sa organizacijom „Help“  i komesarijatom za izbeglice još 2006. godine potpisala ugovor o dodeli stanova u zakup izbeglim licima. Ove godine je taj proces okončan i stanari tih stanova će konačno postati vlasnici i dobiti svoj dom.

Radi ublažavanja posledica vanrednog stanja doneta je odluka da se zakupcima poslovnog prostora u vlasništvu lokalne samouprave, a koje u skladu odlukama lokalne samouprave nisu bili u mogućnosti da obavljaju svoju delatnost, neće obračunavati niti naplatiti zakupnina za mart i april, već će za ova dva meseca biće stornirani , a zakupci koji su eventualno izmirili svoje obaveze biće oslobođeni svoje zakupnine za naredna dva meseca.

Nedinić je takođe naveo da je uvedena još jedna ekonomska mera kojom žele da ublaže ekonomsku cenu podizanja deteta. Naime, roditelji dece koji pohađaju vrtić biće oslobođeni plaćanja vrtića za period vandrednog stanja i meseca maja.

„Sjajna vest je da je Ministarstvo privrede raspisalo tender za izgradnju puta Vezičevo-Zlatovo. Na ovaj način mi se povezujemo sa opštinom Despotovac. Ovaj put deo je turističke infrastrukture jer okosnicu naše turističke ponude-Banju Ždrelo bliže povezuje sa onim što Despotovac nudi“, rekao je predsednik ove opštine.

Predsednik je najavio i rekonstrukciju pešačkog mosta preko reke Mlave u petrovačkom parku. Most će biti potpuno rekonstruisan, proširen, dobiće posebne staze za pešake i bicikliste, novu javnu rasvetu, kao i ulazno-izlazne rampe za lica sa invaliditetom. Time će srce ovog grada dobiti most kakav mu dolikuje.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top