Osnovano košarkaško udruženje „Lavice 012“ u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Osnovano košarkaško udruženje „Lavice 012“ u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačkom ,,Sportskom centru“ danas je održana konferencija za medije povodom osnivanja Sportskog košarkaškog udruženja ,,Lavice 012“.

Prema rečima Milana Jovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport, u pitanju je novi ženski košarkaški klub koga će grad u budućnosti podržavati. 

,,Kao neko ko je zadužen za sport u Požarevcu i kao profesor fizičkog vaspitanja mogu da kažem da sam izuzetno srećan što devojčice imaju priliku da se bave sportom i da zdravo odrastaju“, kaže Jović.

Biljana Petrović, predsednica Sportskog košarkaškog udruženja ,,Lavice 012“, kaže da je ideja za osnivanje jednog ženskog košarkaškog kluba proizišla iz želje da se omogući devojčicama i devojkama iz Požarevca, ali i celog Braničevskog okruga, bavljenje košarkom na ozbiljan i kvalitetan način. 

,,Obećavam da ćemo uraditi sve da ovo udruženje preraste u ženski košarkaški klub i da devojke i devojčice koje će trenirati dobiju kvalitetno znanje. Fokus su nam devojčice od šest do 13 godina, ali ne planiramo nikoga da odbijemo, svi su dobrodošli“, kaže Petrović. 

Milica Jeremić, trener ovog udruženja, ističe da je njena dužnost, kao sportskog radnika, da prenese devojčicama svu ljubav prema sportu. 

Dejan Radić, sekretar KK ,,Požarevac“, ovom prilikom pružio je podršku novoosnovanom klubu i istakao da u Požarevcu rivalski klubovi mogu dobro da sarađuju.

To Top