Paketići prvacima za lepši početak školske godine

Veliko Gradište

Događaji

Paketići prvacima za lepši početak školske godine

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Đaci prvaci u opštini Veliko Gradište danas su dobili paketiće sa kompletom školskog pribora koje im je pripremila lokalna samouprava kako bi im ulepšala i olakšala polazak u školu.

Opština se potrudila da roditelje rastereti brige oko opremanja dece za polazak u školu, a pored platnenih maskica, paketići sadrže različite velike i male sveske, raspored časova, kolaž papir, flomastere, vodene i voštane bojice, hemijske i grafitne olovke, plastelin, gumicu za brisanje i oštrač, makazice za papir, pribor za geometriju, ali i slatkiše uz koje su i prvi dani škole mnogo lepši.

Za razliku od prethodne generacije, prvaci će ove godine sesti u školske klupe i družiti se sa svojim vršnjacima. Ukoliko virus bude pod kontrolom, nastavu će moći da pohađaju redovno, a škole vode računa o pojačanoj higijeni u uslovima pandemije.

Prvake Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu, posetio je danas zamenik predsednika opštine Slađan Marković i uz prigodne paketiće poželeo im srećan polazak u školu. Ove godine u prvi razred pošlo je 85 mališana.

Đake u školi OŠ “Miša Živanović“ u Srednjevu, gde je upisano 17 prvaka, obradovao je danas novim školskim priborom zamenik predsednika Skupštine Saša Živković.

I petnaestoro prvaka OŠ “Vuk Karadžić“ u Majilovcu dobilo je paketiće koje im je uručila Vesna Milanović, rukovodilac Odeljenja za opštu upravu.

Čestitke za polazak u školu svim đacima uputio je predsednik opštine Dragan Milić, poželevši im zdravu, uspešnu i radosnu godinu, ispunjenu druženjem i uzajamnim poštovanjem.

To Top