Ostalo još malo slobodnih mesta za upis u SMŠ „Pavle Savić“

Požarevac

Društvo

Ostalo još malo slobodnih mesta za upis u SMŠ „Pavle Savić“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Završen je predupisni rok u prvu privatnu Srednju medicinsku školu „Pavle Savić“ u Požarevcu. Ostalo je još malo slobodnih mesta u junskom upisnom roku, navode iz ove škole.

Zbog velikog interesovanja učenika, predupisni rok trajao je od februara do maja i svi koji su se tokom ta četiri meseca upisali u ovu školu ostvarili su popust na cenu školarine. Po rečima Marije Jotov, v.d. direktora SMŠ „Pavle Savić“, ostalo je još malo slobodnih mesta u junu.

„Veoma smo zadovoljni upisom učenika u predupisnom roku, kako redovnih tako i vanrednih. Posebno nas raduje što, pored učenika iz Braničevskog okruga kojima smo tokom protekla dva meseca predstavljali smerove koje nudimo i uslove školovanja, imamo i đake iz Smederevske Palanke, Velike Plane i Svilajnca. Ostalo je još malo slobodnih mesta te pozivamo zainteresovane đake da nam se jave tokom juna“, istakla je Jotov.

Marija Jotov

Svi koji se sada upišu u SMŠ „Pavle Savić“ plaćaju punu cenu školarine. Za avansno plaćanje u celosti odobrava se 10 odsto popusta, a moguće je i plaćanje u čak 10 mesečnih rata.

Podsećamo, škola upisuje učenike u prvi razred redovnog školovanja na dva četvorogodišnja obrazovna profila - medicinska sestra - tehničar i fizioterapeutski tehničar, kao i u sve razrede vanrednog obrazovanja. U prvi razred redovnog obrazovanja upisuju se lica mlađa od 17 godina sa položenim završnim ispitom u osnovnoj školi, a u vanredno lica starija od 17 godina sa završenom osnovnom školom i započetim četvorogodišnjim obrazovanjem.

Istovremeno, ova škola upisuje lica starija od 17 godina na programe dokvalifikacije i prekvalifikacije za obrazovne profile medicinska sestra – tehničar i fizioterapeutski tehničar, gde se dokvalifikacijom obuhvataju lica sa prethodno završenom trogodišnjom srednjom školom svih vrsta, uz obavezu polaganja dopunskih ispita iz opštih i stručnih predmeta (za I, II, III i IV razred) i maturskog ispita, a prekvalifikacijom se obuhvataju lica sa prethodno završenom četvorogodišnjom srednjom školom bilo kog drugog obrazovnog profila, koja polažu samo razliku ispita iz stručnih predmeta (za I, II, III i IV razred) i maturski ispit.

Za redovne učenike nastava se obavlja po važećem nastavnom programu Ministarstva prosvete, a za vanredne učenike i lica na dokvalifikaciji i prekvalifikaciji organizuje se i konsultativna nastava, po posebnom rasporedu.

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Srednje medicinske škole „Pavle Savić" ili pozivom na broj telefona +381 66 610 44 04, kao i svakog radnog dana u prostorijama škole.

To Top