Šta (ne) znamo o programu ovogodišnjih LJKI?

Požarevac

Društvo

Šta (ne) znamo o programu ovogodišnjih LJKI?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Tri dana pred početak ovogodišnjih 58. Ljubičevskih konjičkih igara javnost nije zvanično obaveštena o planovima organizatora - da li će biti defilea, svečanog otvaranja igara na bini u centru grada, muzičkog programa, kao ni programa na Hipodromu.

Izvesno je da će se 4. i 5. septembra održati konjičke trke na Hipodromu i „Ljubičevski višeboj“. To je zvanično najavljeno na prijemu višebojaca u Gradskom zdanju 3. avgusta, uz napomenu da je prisustvo publike pod znakom pitanja zbog epidemiološke situacije.

POČINJU PRIPREME VIŠEBOJACA ZA 58. LJKI

Do danas nije objavljen zvaničan program na Hipodromu, niti da li će publika moći da prisustvuje, kao ni da li će biti bilo kakvih sadržaja na gradskom trgu, što je bila uobičajna praksa ranijih godina.

Naši pokušaji da dobijemo sve ove informacije nisu urodili plodom jer se Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca, ne javlja na telefon i ne odgovara na poruke novinara E-Braničeva.

Kako nezvanično saznajemo, grad je dobio dozvolu za održavanje manifestacije, što  bi trebalo da znači da će publika ipak moći da prati konjičke trke na Hipodromu.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, u petak, 3. septembra, biće održan svečani defile u centru Požarevca i ceromonija otvaranja 58. Ljubičevskih konjičkih igara, što su portalu E-Braničevo potvrdili neki od učesnika ovog programa. Za sada ostaje nepoznanica ko će otvoriti LJKI i da li će prateći programi biti skrominiji zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Ipak, kako saznajemo, predstojećeg vikenda planirani su i muzički programi. Tome u prilog govori Oglas za javnu licitaciju površina javne namene za prodaju pića koji je raspisala Turistička organizacija grada Požarevca. Zainteresovani mogu zakupiti 3. i 4. septembra šank  na tri lokacije u centru grada:  ispred knjižare „Laguna“ prema ulici Stari korzo, ispred „OTP banke“ u ulici Tabačka čaršija i ispred „Erste banke“ u Tabačkoj čaršiji.   

S obzirom na to da nije raspisana nijedna javna nabavka za neki veći koncert, pretpostavka je da će Požarevljane zabavljati lokalni muzičari, što je pre izvesnog vremena direktor Turističke organizacije i rekao za portal E-Braničevo.

BALDIĆ O PRATEĆIM PROGRAMIMA LJKI: NE PLANIRAMO NIŠTA POMPEZNO

Ko će biti počasni vitez ovogodišnjih igara biće poznato sutra u 12 časova na prijemu koji grad organizuje u svečanim salonima. Istog dana, gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa zvanicama otvoriće izložbenu salu KD „Knez Mihailo“, na Hipodromu, a pretpostavlja se da  će tom prilikom biti najavljen zvaničan program ovogodišnjih LJKI.

To Top