Papović: Novi blok “Đura” i rekonstrukcija parkirališta “Pijaca“ su prioriteti (FOTO)

Požarevac

Društvo

Papović: Novi blok “Đura” i rekonstrukcija parkirališta “Pijaca“ su prioriteti (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Epidemija koronavirusa nije u velikoj meri uticala na planove JKP “Parking servis” Požarevac. Ovo preduzeće je 2020. godinu završilo uspešno.

Otvaranje parking garaže “Takovska” i projekat blokovskog parkiranja su najznačajnije aktivnosti JKP “Parking servis” Požarevac koje su obeležile 2020. godinu.

O svemu što je urađeno u toj i najznačajnijim projektima u novoj godini razgovaramo sa Marijom Papović, direktorkom JKP “Parking servis” Požarevac.

Kakva je bila 2020. godina u poslovnom smislu, koliko je epidemija koronavirusa uticala na zacrtane planove?

Ono što smo planirali u ovoj godini uglavnom smo realizovali, dakle oko 80 odsto planova. Što se tiče finansijskog dela, imali smo dva meseca pauze kao i sve firme za vreme vanrednog stanja, ali to se nije drastično odrazilo na naše planove. Ostali smo u okvirima plana makar za one troškove koje svako preduzeća ima, tu pre svega mislim na rashode za zasposlene, za režijske troškove i deo koji se tiče osnovnog održavanja, dakle svega onoga što podrazumeva naša delatnost, a to je pre svega upravljanje javnim parkiralištima. Mogu reći da smo zadovoljni na kraju godine, bez obzira na celokupnu situaciju koja je zadesila ceo svet.

Ove godine uvedena je nova parking zona B, takozvano blokovsko parkiranje. Šta je time postignuto - šta su time dobili stanari, a šta vozači?  

Projekat blokovske zone smo najavili još u 2019. godini. Naime, u prethodnim godinama nama su se obraćali u velikom broju građani iz centralne zone sa problemom parkiranja. Njihovi prostori za parkiranje u okviru blokova zgrada su postali besplatna parkirališta i u popodnevnim časovima, pogotovo blok “Lamela”, ta zona je bila zagušena tokom celog dana. U februaru je Gradsko veće donelo rešenje o utvrđenim opštim posebnim i blokovskim parkiralištima gde su definisane za sada četiri najalarmantnije zone u gradu – B1 je u Sinđelićevoj ulici, B2 je parking prostor u Davorijanke Paunović i delu ulice Jovana Šerbanovića kod zgrade Elektromorave, blok B3 kod zgrade  “Lamela” i B4 u naselju “Đura”.

Blok B2 - parking prostor u ulici Jovana Šerbanovića

Blok zona je nešto jedinstveno na republičkom nivou i kao takvo je bilo i primećeno. U ostalim gradovima imali su te zone definisane kao stanarske, gde su ljudi koji žive tu imali pravo da kupe stanarsku parking kartu, ali zato za sve ostale vozače nisu postojale nikakve sankcije, jer to nije moglo da se kontroliše. Mi smo želeli da ovom novom zonom naplate stvorimo situaciju da, kao i u ostalim zonama naplate, imate mogućnosti da sankcionišete sve ostale vozače koji ne plaćaju taj parking. Zbog toga smo definisali posebnu B zonu u blokovima zgrada gde je za sve ostale vozače to regularna zona parkiranja. Cena započetog sata parkiranja je 60 dinara i vremensko ograničenje je 120 minuta. Dakle cena je viša u odnosu na druge dve zone, a vremensko ograničenje je kraće.  Cilj “B zone” kao najskuplje nije bio da “Parkng servis” prihoduje više, nego da se vozači preusmere u jeftiniju zonu, a da ove parkig prostore oslobodimo za stanare. To smo zaista i postigli. Građani u centru grada su dobili jeftiniju stanarsku parkig kartu koja košta simboličnih 380 dinara na mesečnom nivou, a ko je hteo mogao je da zadrži i povlašćenu parking kartu od 740 dinara, s tim što sada za taj novac imaju i ulicu u kojoj imaju prebivalište, i blok kao alternative za parkiranje.

Sredinom oktobra otvorena je parking garaža u Takovskoj ulici. Da li je i u kojoj meri time rešen problem parkiranja u Požarevcu?

U planu za ovu godinu bilo je i otvaranje parking garaže “Takovska”. Izvestan period se čekalo na to, ali bitno je istaći da je to prva domaća garaža proizvedena u Srbiji po duplo nižim cenama nego što bi to bila bilo koja uvozna garaža. Do sada je na teritoriji naše zemlje “Paking servis” Beograd uvozio garaže i onda su gradovi otkupljivali od njih polovne garaže. Mi smo se, takođe, u početku rukovodili tim primerom, obratili smo se njima, ali u tom trenutku nisu imali polovnu garažu za prodaju pa smo se upustili u nabavku nove garaže. Svetlost dana ugledala je u oktobru, celog meseca imali smo promotivni period - prvi započeti sat parkiranja bio je besplatan  kako bi se svi građani upoznali sa funkcionisanjem objekta.

Garaža “Takovska” otvorena u oktobru

Što se tiče kapaciteta, prethodno posebno parkiralište imalo je oko 85 parking mesta, tu je bio i depo za odlaganje vozila koje je odneo pauk i parking za službena vozila “Parking servisa”, tako da je korišćeno efektivno između 60 i 65 parking mesta za sve ostale vozače. Mi smo sada dobili objekat sa 140 parking mesta, to je bukvalno uvećano za 100 odsto parking kapaciteta. Od tog broja  tri su za osobe sa invaliditetom, u prvom nivou je 73 parking mesta, a u drugom 68. Obzirom na celu ovu situaciju garaža nije još uvek iskorišćena u punom kapacitetu, jer svuda u gradu ima slobodnog parking prostora, ali kada se ova situacija sa koronom bude stišala mislim da će garaža zasijati u punom sjaju.

Ako uporedite sa 2019. godinom da li je ove godine naplaćeno više ili manje kazni za nepropisno parkiranje?

Prošle godine smo uveli popust od 50 odsto za kaznu ako uplatite u roku od osam dana. Kada smo to uradili prvo je bilo kritika, iako su građani tražili popust koji postoji u Beogradu, a u tom trenutku nije postojao kod nas. U početku je bilo kritika da ćemo od sada više da kažnjavamo, međutim, svrha tog popusta bila je da će se u početku kažnjavati više, ali ko plati tri puta kaznu sa popustom od 50 odsto, četvrti put će se setiti i poslaće sms za parkiranje. Građani su kada dobiju kaznu od 1.090 dinara uvek bili izrevoltirani, to je veliki isnos. Tim popustom smo postigli da se poveća plaćanje parkiranja, a broj izdatih kazni je opao.

Lep gest JKP “Parking servis” bila je donacija vizira zdravstvenim ustanovama u Požarevcu. Koliki značaj pridajete društveno odgovornom poslovanju, koliko ima mogućnosti za to?

Mislim da je “Parking servis” u prethodnim godinama prepoznat kao primer pozitivne prakse u smislu društvene odgovornosti. Ove godine odazvali smo se na poziv gradskog Štaba za vanredne situacije za doniranje zaštitinih vizira medicinskim radnicima na teriotriji Požarevca u vrednosti oko 120.000 dinara za bolnicu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje Požarevac. Takođe, za vreme vanrednog stanja imali smo organizovanu akciju dobrovoljnog davanja krvi kompletnog kolektiva na poziv Crvenog krsta Požarevac.

Donirani viziri zdravstvenim ustanovama

Krajem godine su nam se iz Požarevačke gimnazije obratili za pomoć u rešavanju problema parkiranja u zoni njihove škole. Odazvali smo se, obeležili smo parking mesta, donirali smo parking barijere koje su na zaključavanje za svako parking mesto. Dakle, mi nismo deo javnog parkirališta ustupili ustanovi, već je u pitanju njihov parking koji se nalazi na zemljištu škole. Ko god nas je pitao za pomoć mi smo se odazvali i pomogli u rešavanju problema.

Od sledeće godine planirano je uvođenje jedne novine - „parking pass“ kartice. Kakva je to kartica, koliko će koštati i na kojim parkiralištima će se primenjivati?

Kada smo otvarali garažu tada je za korisnike bila utvrđena samo cena započetog sata parkiranja. U narednom periodu do usvajanja programa poslovanja za 2021. videli smo koje su potrebe korisnika i time smo se rukovodili  prilikom odlučivanja za usluge koje ćemo pružati na samoj garaži. “Parking pass” kartica će se prodavati isključivo na garaži iz praktičnih razloga, jer će tu uvek biti mesta i jer je to centralna zona u gradu. Biće ograničena vremenski na 24 sata, tri  i sedam dana. Dakle,  oni koji kupe tu karticu moći će slobodno da se parkiraju na svim posebnim parkiralištima za vremenski period na koji je ograničena. Pre svega ta kartica je namenjena gostima.  Pitali su nas ranije kako u centralnoj zoni grada nemamo dnevnu kartu? Vreme parkiranja u prvoj zoni ograničeno je na tri sata i iz razloga da ne bi došlo u nekom trenutku do zagušenja nema dnevne karte. Zato smatram da će najinteresantnija biti “parking pass” kartica na 24 sata i to po ceni od samo 450 dinara. Dopunom cenovnika za narednu godinu, pored “parking pass” kartice na garaži će postojati mogućnost mesečne pretplate do 30 odsto kapaciteta po ceni od 2.500 dinara. “Parking pass” kartica tri dana prodavaće se po ceni od 1.000 dinara, a sedam dana po ceni od 1.800 dinara.

Da li sa trenutnim brojem radnika uspevate da realizujete sve poslove ili imate potrebu za zapošljavanjem novih kadrova u narednoj godini?

Mi smo najoptimalnije javno preduzeće, raspolažemo sa racionalnim brojem zaposlenih. Uvek ima potrebe za novim radnicima, pogotovo za ulična parkirališta, ali za sada sa ovim brojem  poslujemo optimalno.

Na izmaku jedne godine uveliko se prave planovi za narednu. Šta je najznačajnije što vam predstoji u 2021. godini?

Budžetom grada za 2021.godinu predviđena su sredstva za projekat parternog uređenja bloka “Đura”. Javna nabavka bi trebalo da bude raspisana u prvom kvartalu, a ja ću odmah nakon ovih praznika organzvati sastanak sa predstavnicima stambenih zajednica iz tog bloka na kome ćemo gledati da uskladimo želje, potrebe i mogućnosti. Nadam se da ćemo do kraja godine da dobijemo još jednu lepu i uređenu parkig zonu.

Pored toga u 2021. godini planiramo rekonstrukciju parking kod pijace “Krug”. Asfaltna podloga na parkingu je dotrajala, linije koje su rađene hladnom plastikom su takođe dotrajale i zato smatram da bi taj parking trebalo da se osavemeni. Planiramo kompletnu rekonstrukciju u smislu parternog uređenja, kao i što se tiče organizacije ulaza i izlaza sa parkinga. Biće inovacija u sistemu naplate, nova naplatna kućica će biti izdvojena od ulazno-izlazne rampe gde će se plaćati kartica na naplatnoj kućici. Time ćemo dobiti funkcionalniji prostor, više parking mesta i bolje organizovan protok vozila na parkiralištu. Budžetom grada Požarevca predviđena su sredstva u vrednosti od 5,4 miliona dinara za kompletno uređenje parkirališta, a “Parking servis” će iz svojih sredstava uložiti sredstva u novi sistem naplate.

Sredinom decembra pušten je novi sajt parking012.rs. To mi je zaista bilo bitno jer prethodni nije bio efektivan i zanimljiv korisnicima. Ono čime smo mi želeli da privolimo naše korisnike da što više koriste naš sajt je umrežavanje sa brojačima slobodnih parkig mesta u gradu. Dakle, sada u svakom trenutku posetioci sajta mogu dobiti informacije koliko slobodnih parking mesta ima na svakom zatvorenom parkitalištu, kao i informacije o radu “Parking servisa”.

Dragim sugrađanima u Novoj godini pre svega želim da ostanu zdravi, pokazalo se u prethodnom periodu da je to najbitnije, i puno uspeha i sreće na ličnom i poslovnom planu.

To Top