Počele prijave za petrovačku Rokerijadu

Petrovac

Zabava

Počele prijave za petrovačku Rokerijadu

Foto: Saša Simić Sima

How Good Of A Friend Are You Really?

Rokerijada je otvorila konkurs za prijavu mladih autorskih bendova za festival koji će biti održan u Petrovcu na Mlavi, na Gradskom trgu, 26. i 27. avgusta.

Prvi dan je rezervisan za takmičenje mladih autorskih bendova, a drugog će se predstaviti već afirmisani bendovi. Ove godine nastupiće “Atheist Rap”, pank rok bend iz Novog Sada.

Konkurs za prijave bendova traje do 1.jula. Od svih validno prijavljenih bendova, pet će se naći u finalu po ocenama stručnog žirija, a jedan će na osnovu glasova pubike obezbediti učešće.

Uslovi konkursa su da je bend autorski i da prosek godina u bendu ne prelazi 30, a najstariji član da ima najviše 35 godina.

Uz prijavu dostaviti i navedene materijale koji podrazumevaju linkove za tri pesme postavljene na SoundCloud profilu benda (maksimalno trajanje jedne pesme pet minuta), jedan live video snimak sa YouTube-a, kratku biografiju benda koja mora da sadrži godinu rođenja svakog člana benda, jednu fotografija benda bez logotipa, link do stranice profila benda (Facebook) ili sajt.

Najbolji bend očekuju izuzetno vredne nagrade kao i revijalni nastup na Rokerijadi 2023. godine.

Kao i svake prethodne godine, biće obezbeđene nagrade i za najistaknutije pojedince – najboljeg gitaristu, basistu i pevača.

Petrovac se u toku trajanja Rokerijade pretvara u rok grad - od otvaranja izložbe, preko takmičenja bendova, revijalnih koncerata, rock buvljaka do radionica za decu  i mlade. Svi sadržaji su besplatni.

Festival ima i humanitarni karakter. Tokom njegovog trajanja, prikupljaju se materijalna i novčana sredstva za petrovačko porodilište.

Prijave slati na mail: [email protected]

To Top