Počinju pripreme za izgradnju marine u Velikom Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

Počinju pripreme za izgradnju marine u Velikom Gradištu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Beogradu je održan inicijalni sastanak između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i opštine Veliko Gradište u cilju zaključenja sporazuma o realizaciji prve faze projekta izgradnje marine u Velikom Gradištu za izradu projektno tehničke dokumentacije.

Projekat će obuhvatiti izgradnju marine na Dunavu, u neposrednoj blizini Srebrnog jezera, kao i upravne zgrade i pratećih objekata, a zvanično potpisivanje ugovora dogovoreno je početkom februara u Velikom Gradištu.

Na sastanku koji su predvodili ministarka Tatjana Matić i predsednik opštine Dragan Milić dogovoreno je da će se u izgradnju marine uključiti i Agencija za upravljanje lukama kao i JVP “Srbijavode“, te su definisane i obaveze učesnika.

Marina će se, kako je već rečeno, nalaziti u neposrednoj blizini Srebrnog jezera, na reci Dunav, kapaciteta preko 200 plovila. U sklopu marine planirani su i objekti kao što su klub marine, prostor za smeštaj plovila, uprava, komercijalni sadržaji, smeštajni kapaciteti i drugo.

Sastanku je, pored predsednika opštine Veliko Gradište, prisustvovao i rukovodilac Odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Stefan Stević.

To Top