Počinju radovi na rekonstrukciji pešačkog mosta u Petrovcu

Petrovac

Društvo

Počinju radovi na rekonstrukciji pešačkog mosta u Petrovcu

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Od četvrtka, 14. januara, pešački most u gradskom parku u Petrovcu na Mlavi biće zatvoren za pešake i bicikliste zbog rekonstrukcije.

Rekonstrukcija mosta odvija u okviru projekta „Izgradnja putne infrastrukture ka zimskom centru Beljanica, manastiru Manasija i banji Ždrelo na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi“. Projekat finansira Ministarstvo privrede uz učešće opštine Petrovac.

“Ovo je vrlo važan projekat koji za cilj ima poboljšanje turističke infrastrukture, kako naše opštine, tako i opštine Despotovac. Građanima ove dve opštine u mnogome olakšava komunikaciju i predstavlja najkraći izlaz na autoput u tom delu opštine. Svakako važan deo celokupne turističke ponude predstavlja i sam Petrovac na Mlavi, tako da će rekonstrukcijom biti povećana, ne samo bezbednost, usled dotrajalosti postojećeg mosta, već će i estetske karakteristike našeg grada biti na taj način unapređene“, kaže Hristina Đorđević, šef kabineta predsednika opštine Petrovac.

Most će biti proširen, ukupna širina ploče biće 4.3 metara, tako da će rekonstrukcija doprineti nesmetanom prolazu biciklista i pešaka. Rok za završetak radova je 75 kalendarskih dana.

To Top