Položeni venci na grob Milivoja Živanovića

Braničevo

Događaji

Položeni venci na grob Milivoja Živanovića

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Tradicionalno 2. aprila, na dan rođenja Milivoja Živanovića, položeni su venci na njegov grob u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Na današnji dan 1900. godine rođen je Požarevljanin Milivoje Živanović, prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a simbolično već nekoliko godina unazad predstavnici Centra za kulturu i pozorišta "Milivoje Živanović", predstavnici grada Požarevca, glumci, kao i članovi porodice, toga dana posećuju njegov grob.

Članovi porodice nisu krili zadovoljstvo zbog toga što grad Požarevac čuva od zaborava ne samo lik Milivoja Živanovića, već uz poštovanje ističe njegov rad.

“Uspeh je stekao prevashodno svojim marljivim radom, odgovornošću i posvećenjošću. Kada se setim njega, prvo pomislim na velikog glumca, potpuno prizemnog, koji je svakoga poštavao i osmehom pozdravljao”, navela je njegova bratanica, Leposava Živanović.

Članovi porodice Milivoja Živanović

Podsetimo, večeras u 20 časova počele su Glumačke svečanosti predstavom “Put velikana, Milivoje Živanović” Centra za kulturu Požarevac, koja je van konkurencije, dok takmičarski deo počinje u ponedeljak, 4. aprila.

GLUMAČKE SVEČANOSTI “MILIVOJE ŽIVANOVIĆ” OD 2. DO 10. APRILA

 

To Top