PONOS POŽAREVCA: Državni prvaci u malom fudbalu, odbojci i gimnastici (FOTO)

Požarevac

Događaji

PONOS POŽAREVCA: Državni prvaci u malom fudbalu, odbojci i gimnastici (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, organizovao je prijem u svečanim salonima Gradskog zdanja za najbolje mlade sportiste, učenike osnovnih škola koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima.

Na republičkom takmičenju u malom fudbalu, koje je održano 17. i 18. maja u Kladovu, učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Kostolca, predvođeni trenerom i nastavnikom fizičkog vaspitanja, Milošem Nikolićem, osvojili su prvo mesto.

Osvojili prvo mesto u malom fudbalu

Učenici ove škole osvojili su i prvo mesto na republikom takmičenju u gimnastici.

Prvo mesto osvojili i gimnastičari

U okviru školskih olimpijskih igara Republike Srbije održano je prvenstvo u odbojci u 24. i 25. maja u Kladovu i Karatašu. Muška ekipa požarevačke Osnovne škole „Desanka Maksimović“ osvojila je prvo mesto.

>>ODBOJKAŠI POŽAREVAČKE OSNOVNE ŠKOLE PRVACI DRŽAVE<<

Gradonačelnik je mladim sportstima čestitao na ostvarenim rezultatima i istakao da ulaganje grada u školski sport upravo daje prve rezultate.

„U godinama pred nama želimo da još više unapredimo kako školske sportske terene i objekte, tako i one koji su prvenstveno namenjeni seniorskim ekipama. Uzevši u obzir da nam je glavna ambicija da svi vi kasnije branite boje požarevačkih klubova, pomagaćemo i ubuduće vaše starije kolege. Učinićemo to najviše iz razloga da biste vi imali što bolje uslove kada budete došli na njihova mesta“, kazao je Pavlović.

 

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

Sunčica Marković, direktorka Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Kostolca, zahvalila se gradonačelniku i njegovim saradicima na prijemu.

„Hvala na tome što mislite kako na sve ostalo u gradu, tako i na ove male đake koji će tek biti pravi predstavnici grada i naš ponos“, rekla je Marković.

 

Sunčica Marković, direktorka Osnovne škole „Jovan Cvijić“

I direktor OŠ „Desanka Maksimović“, Zlatan Radovanović, zahvalio se na pomoći lokalnoj zajednici i rukovodstvu grada na sredstvima koja su uložili u sportsku salu i sve što je potrebno za bavljenje sportom.

„Škola je širom otvorila vrata za svu decu koja žele da se bave sportom i verujte ima ih mnogo. Dozvolili smo im da za vreme letnjeg i zimskog raspusta koriste resurse škole. Naravno, ništa ne bismo mogli da uradimo bez naših nastavnika koji su profesionalci i koji vrlo odgovorno rade svoj posao“, rekao je on.

 

Zlatan Radovanović, direktor OŠ „Desanka Maksimović“

Trener odbojkaške ekipe i nastavnik fizičkog vaspitanja, Slaviša Stevanović, uručio je gradonačelniku skroman poklon  - dres sa potpisima svih odbojkaša i loptu.

Gradonačelniku uručen dres sa potpisima odbojkaša i lopta

To Top