Posle dužeg vremena nema pacijenata na respiratorima

Požarevac

Društvo

Posle dužeg vremena nema pacijenata na respiratorima

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Iz dana u dan se poboljšava situacija u kovid bolnici u Požarevcu. Trenutno je na lečenju 19 pacijenata sa simptomima koronavirusa.

„Tokom jučerašnjeg dana imali smo svega jedan prijem i dva otpusta na kućno lečenje. Klinička slika obolelih je sve bolja, u prilog čemu govori činjenica da na današnji dan, posle dužeg vremena, nema pacijenata na respiratorima“, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Kako se dalje navodi, u ovom trenutku samo jedan zdravstveni radnik ima potvrđenu infekciju kovid 19 i u dobrom je stanju. 

Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na građane da se i dalje vakcinišu u što većem broju jer su upravo vakcine dale veliki doprinos poboljšanju epidemiološke situacije. Kako navode, klinička praksa je pokazala da vakcinisani veoma retko završe na bolničkom lečenju i lakše podnose bolest.

U zelenoj zoni trenutno je smešteno 186 pacijenata.

„Poboljšanje epidemiološke situacije omogućilo nam je postepenu normalizaciju rada van kovid sistema. Počeli smo sa izdavanjem termina za specijalističke preglede , doduše, u ograničenom broju sve dok  u crvenoj zoni ima pacijenata, ali u nadi da ćemo uskoro biti u prilici da se vratimo na stari režim rada. Započeli smo i sa operacijama pacijenata koji su bili na listi čekanja sa ortopedskim i očnim problemima, a postepeno se povećava i broj drugih operativnih zahvata koji nisu bili hitne prirode“, piše u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.
 

To Top