POTPISANI UGOVORI: Osam poljoprivrednika dobiće plastenike

Kučevo

Poljoprivreda

POTPISANI UGOVORI: Osam poljoprivrednika dobiće plastenike

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Konkurs za nabavku i dodelu plastenika, koji je raspisala opština Kučevo, uspešno je okončan.

Opština Kučevo raspisala je u aprilu konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za investiciju „Podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju“.

Za ovaj konkurs vladalo je izuzetno veliko interesovanje vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, a izabarno je osam kandidata koji su ispunjavali sve uslove propisane javnim pozivom, piše portal E-Kučevo.

Danas su poljoprivredni proizvođači potpisali ugovore o nabavci i dodeli plastenika, koje im je uručio  Slobodan Stokić, član Opštinskog veća za ruralni razvoj, a prisutne je pozdravio i predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajičić.

Opština Kučevo subveniše kompletan iznos plastenika, odnosno 100 odsto vrednosti bez PDV-a, što znači da je korisnik sredstava dužan da snosi vrednost PDV-a u iznosu od 20 odsto od ukupne vrednosti plastenika. Kako je cena plastenika 120 hiljada dinara,  korisnik sredstava plaća iznos PDV-a u iznosu od 24 hiljade dinara.

To Top