Požar zahvatio 60 odsto deponije ,,Jeremijino polje”

Požarevac

Hronika

Požar zahvatio 60 odsto deponije ,,Jeremijino polje”

Foto: SOVA

How Good Of A Friend Are You Really?

Požar na deponiji ,,Jeremijino polje” u Požarevcu i dalje gori, a vatrogasno-spasilačke ekipe su nemoćne zbog jake košave koja raspiruje vatru. Pored toga, juče je bilo još nekoliko požara u okolini.

Mališa Tomić, komandir vatrogasno-spasilačke službe Požarevac, za E-Braničevo kaže da je situacija u odnosu na juče kada je izbio požar nepromenjena, ekipe su neprestano na terenu i pokušavaju da ga ugase.

,,Ekipe su celu noć pokušavale da ugase požar. Glavna razlika između prvog i drugog puta kada je gorela deponija je taj što tada nije duvao vetar koji trenutno najviše otežava gašenje. Radne mašine bi trebalo da stignu u toku dana, a juče ih nismo imali, zbog čega smo bili nemoćni. Trenutno gori oko 60 odsto deponije”, kaže Tomić.

Prema njegovim rečima, juče su vatrogasne ekipe imale burno popodne jer je gorela deponija u Kostolcu, a bili su i požari na otvorenom u Ostrovu, Smoljincu i Prugovu.

,,Svi požari su se dešavali u isto vreme. Imali smo dovoljan broj ekipa, podigli smo na noge celu jedinicu. Sve smo, osim deponije u Požarevcu, juče ugasili”, naglašava Tomić.

Podsećamo da je ovo treći put od početka godine kako gori deponija ,,Jeremijino polje” u Požarevcu.

>>DEPONIJA ,,JEREMIJINO POLJE” PONOVO GORI<<

To Top