Grad potpisao ugovor sa “Arrivom“ za prevoz đaka

Požarevac

Društvo

Grad potpisao ugovor sa “Arrivom“ za prevoz đaka

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Narednih šest meseci kompanija „Arriva litas“ vršiće prevoz osnovaca i srednjoškolaca.

Iako je grad Požarevac još 31. avgusta doneo odluku o dodeli ugovora kompaniji „Arriva litas“ za prevoz osnovaca i srednjoškolaca na području grada Požarevca, ugovor nije sklopljen sve do danas jer je drugi ponuđač, „Continental Turs“ iz Kule i „Petrović Turs“ iz Kostolca, podneo zahtev za zaštitu prava.

 „Stiglo nam je rešenje od republičke komisije, zahtev za zaštitu prava je odbijen. Danas smo potpisali ugovor o prevozu osnovaca i srednjoškolaca sa kompanijom „Arriva Litas“, rekao je za E-Braničevo Lazar Stanojević, načelnik Gradske uprave Požarevac.

Ugovor je potpisan na period od šest meseci. Vrednost govora za prevoz osnovaca je 18.989.920 dinara, a za prevoz srednjoškolaca 845.918,18 dinara bez PDV-a.

„Sutra se vraća ustaljeni režim saobraćaja i đaci će ponovo imati besplatan prevoz“, istakao je za E-Braničevo Dušan Krstić, direktor saobraćaja u „Arrivi“ i zahvalio se Gradskoj upravi što su brzo reagovali da se problem reši.

Podsećamo da su đaci plaćali prevoz od 27. septembra do danas, kao i da je većina roditelja čija deca putuju do OŠ “Vuk Karadžić” odlučila da decu u tom periodu ne šalje u školu.

>>OSNOVCI IZOSTAJU IZ ŠKOLE ZBOG PREVOZA<<

To Top