Požarevac će dobiti krematorijum

Požarevac

Društvo

Požarevac će dobiti krematorijum

Foto: Pixabay

How Good Of A Friend Are You Really?

Krematorijum je deo projekta JKP „Komunalne službe“ koji se odnosi na izgradnju objekta za prihvatanje preminulih osoba na Novom groblju u Požarevcu.

Realizacija projekta ima za cilj izgradnju novog objekta za prihvatanje preminulih lica na Novom groblju u Požarevcu, a samim tim i izmeštanje te aktivnosti iz kruga Opšte bolnice, i omogućavanje usluge kremiranja posmrtnih ostataka kako Požarevljanima, tako i svim drugim zainteresovanim građanima.

Ukupna vrednost projekta iznosi oko 60,1 milion dinara, a period realizacije je od marta 2020. do marta 2022. godine. U 2020. godini biće izdvojeno ukupno oko 8,9 miliona dinara.

U ovoj godini projektom je predviđena izrada projektne dokumentacije, za šta je opredeljeno 1,83 miliona dinara, potom izgradnja objekta za prihvatanje preminulih osoba na Novom groblju u Požarevcu, koja će koštati 6,9 miliona od ukupno planiranih 41,5 miliona dinara, a za stručni nadzor opredeljeno je 152.500 dinara.

Nabavka i izgradnja samog krematorijuma planirana je u naredne dve godine.

 Ova investicija prikazana je u predlogu rešenja o davanju saglasnosti na poseban program korišćenja namenskih sredstava budžeta grada Požarevca JKP „Komunalne službe“ Požarevac za 2020. godinu i na dnevnom je redu skupštinskog zasedanja koje je zakazano za ponedeljak 9. mart.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top