Požarevac će i ove godine učestvovati na festivalu “Ritam Evrope”

Požarevac

Događaji

Požarevac će i ove godine učestvovati na festivalu “Ritam Evrope”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac će i ove godine učestvovati na muzičkom festivalu “Ritam Evrope”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, podsetio je da je Požarevac prošle godine prvi put uzeo učešće na ovom festivalu koji okuplja veliki broj dece i omladine.

POŽAREVAC ĆE PRVI PUT UČESTVOVATI NA FESTIVALU „RITAM EVROPE“

Podsećamo da su na prošlogodišnjem takmičenju požarevačke predstavnice osvojile četvrto mesto u konkurenciji od 23 grada iz Srbije i ostvarile pasman u superfinale koje će biti održano u Strumici, u Severnoj Makedoniji.

POŽAREVLJANKE U SUPERFINALU „RITMA EVROPE“

“Ostaje žal što nismo bili prvi, očekivali smo visok plasman zato što su deca koja su prezentovala grad izuzetno talentovana. Želja nam je bila da osvojimo prvo mesto, jer smo priželjkivali da budemo domaćini ovogodišnjem festivalu”, rekao je Pavlović i najavio da će grad Požarevac i ove godine učestvovati na festivalu “Ritam Evrope”.

Igor Karadarević, direktor televizijskog programa „Ritam Evrope“, istakao je da se organizatori ovog festivala već 18 godina trude da dopru do srca gradonačelnika i predsednika opština, a onda i roditelja i dece Republike Srbije.

„Ovo je srpski brend koji prihvataju svi ljudi u regionu što je meni izuzetno drago, ali mi je najdraže kada vidim u „Ritmu Evrope“ decu iz Leposavića. Nadam se da ću imati podršku i ostalih gradonačelnika i predsednika opština sa područja Kosova i Metohije da se priključe, jer druženje koje su deca imala u kampovima je nešto što baca u senku festival i televizijski prenos koji je imao višemilionsku gledanost“, kazao je Karadarević.

Po rečima Davida Makevića, izvršnog direktora programa „Ritam Evrope“, sa organizacijom audicija u Srbiji, kao i u drugim zemljama u kojima se realizuje ovaj projekat, krenuće od marta.

„Nadam se da ćemo i ove godine odabrati talentovanu decu, jer iz godine u godinu imamo sve bolje kandidate. Nakon toga u saradnji sa našim edukatorima i instruktorima organizovaćemo kampove za učesnike koji za cilj imaju podsticanje njihovih talenata i implemenatciju stečenog znanja koje je potrebno za realizaciju televizijskog prenosa“, istakao je Makević.

Kada će biti održana audicija u Požarevcu još uvek nije poznato jer, kako kaže, to će biti dogovoreno u narednom periodu u saradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola. Pravo učešća imaju deca od 14 do 21 godine.

Audiciju sprovodi i odlučuje o pobednicima tim “Ritam Evrope”, a pobednika festivala koji će biti održan u oktobru u Kikindi, očekuje put u zemlju Evrope čiju pesmu izvode na festivalu.

To Top