Požarevac je ovog vikenda prestonica cveća (FOTO)

Požarevac

Događaji

Požarevac je ovog vikenda prestonica cveća (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Prigodnim kulturno – umetničkim programom koji su izveli mališani iz Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ otvoren 14. „Festival cveća“ u Požarevcu.

Nakon dve godine pauze u centru Požarevca održava se “Festival cveća”. Više od 120 izlagača ima priliku ovog vikenda da ponudi kupcima razne vrste sobnog i baštenskog cveća, kao i začinskog bilja.

„Danas i sutra uživajmo u cveću i njegovim mirisnim porukama, njegovoj lepoti i savršenosti. Uživajmo u svemu što su proizvođači i izlagači cveća, sadnica voća i ukrasnog bilja pripremili za nas. U to ime otvaram 14. „Festival cveća“ u Požarevcu“, kazala je Marija Vlajović, pomoćnica gradonačelnika za turizam.

 

Otvaranje festivala

Festival ima i takmičarski karakter, naime, danas se održavaju tri takmičenja, jedno namenjeno izlagačima, drugo učenicima iz Poljoprivredne škole i treće posetiocima festivala, koji imaju priliku da uz adekvatnu fotografiju  sa ovogodišnjeg festivala i određen broj lajkova na društvenim mrežama osvoje vredne nagrade.

Drastičnih razlika u cenama cveća u odnosu na prethodne godine nema, tvrde prodavci za E-Braničevo. Međutim, minimalne razlike u ceni između štandova postoje, pa tako cene za popularne vrste poput muškatli, petunija i begonija variraju od 200 do 400 dinara.

Ponuda cveća

Sobno cveće se  može pronaći u rasponu cena od 300 do 2.000 dinara, koliko su popularne orhideje, dok cene ukrasnih biljaka pogodnih  za ukrašavanje eksterijera dosežu i do 10.000 dinara. Cene začinskog bilja su standardno niže, pa se tako za 100 dinara mogu priuštiti određene vrste.

Prodaja ostalih proizvoda

Mnogobrojni posetioci pored cveća mogu kupiti i određene grnčarske proizvode,  proizvode domaće radinosti, kao i razne vrste rakije i meda.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

To Top