Požarevačka bolnica dobila novu opremu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Požarevačka bolnica dobila novu opremu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavljene donacije grada i Ministarstva zdravlja Opštoj bolnici u Požarevcu.

Danko Nikolić, direktor požarevačke Opšte bolnice, zahvalio se gradu na pomoći koju je izdvojio za bolnicu, a kao najznačajniju navodi dva aparata za iskašljavanje, stanicu za razvod azota,  asfaltiranje parkinga ispred upravne zgrade i bolnice.

,,Vrednost parkinga je oko 5.000.000 dinara, vrednost oba aparata je 855.800 dinara, a stanica za razvod azota koštala je 1.674.567 dinara. Ovo su veoma značajne investicije ne samo u novcu, već i u onome što donose bolnici”, ističe Nikolić.

 

Radovi na parkingu

Po rečima dr Dragiše Jevremovića, načelnika internističke službe, ovi aparati se mogu primenjivati od neuroloških bolesti do opstruktivnih bolesti pluća, astme, pneumonije i bilo koje narušenosti centralnog porekla mozga ili porekla grudnog koša i pluća.

Aparat za iskašljavanje

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, ističe da grad dodeljuje i 850 paketa za novororođenu decu već treću godinu zaredom, a vrednost je 3.160.000 dinara.

,,Roditelji su izuzetno zadovoljni paketom, a u njemu su sve potrepštine u prvih mesec dana ili nekoliko meseci“, rekao je Pavlović.

 

Paketi za novorođenu decu

Prema rečima gradonačelnika Požarevca, izdvojena su i značajna sredstva za učestvovanje u projektu prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, za koji su u protekle četiri godine izdvojili 140.000.000 dinara.

,,Poslednja pomoć je ona koju smo juče imali na skupštini, a to je blizu 35.000.000 dinara za trafo stanicu i njeno opremanje. Grad Požarevac raduje otvaranje novog bloka, koga bih ja nazvao “bolnica u malom”. Pored toga, treba pomenuti i da imamo odvojen 51 milion dinara za projekat rekonstrukcije starog dela bolnice. Nakon završetka ovog projekta koji je u podmakloj fazi, imamo još nekoliko aktivnosti oko ozakonjenja. Nakon toga se nadamo da ćemo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima pokrenuti aktivnost rekonstrukcije starog dela bolnice“, naglasio je Pavlović.

Danko Nikolić ističe da je bolnica od Ministarstva zdravlja dobila skener, čija je vrednost 49.140.000 dinara, a očekuje se početak radova na izgradnji prostorija za smeštaj ovog aparata.

Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac

Nikolić ističe da su protekle talase koronavirusa uspešno savladali.

,,Imamo 950 zaposlenih i nemamo nijedan smrtni slučaj, što je veliki uspeh. Uspeh je i to što smo sve vreme održali zelenu zonu, što nije bio slučaj u mnogim bolnicama. Takođe, svi hitni slučajevi su operisani u svim službama, a radila je i onkološka služba, kao i porodilište. Svi su stavljali u prvi plan kovid, ali moramo da shvatimo da kovid nije život, već i sve ono pored njega”, rekao je Nikolić pohvalivši zaposlene u kovid i zelenoj zoni. 

To Top