Požarevačkim poljoprivrednicima 30 miliona dinara

Požarevac

Poljoprivreda

Požarevačkim poljoprivrednicima 30 miliona dinara

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, zajedno sa saradnicima, održao je danas u Gradskom zdanju konferenciju za medije povodom potpisivanja ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima sa teritorije grada.

Po njegovim rečima, grad je potpisao 256 ugovora sa poljoprivrednicima kojima će biti isplaćeno ukupno 30 miliona dinara za nabavku opreme, isplatu kredita i drugih stavki koje su definisane programom za poljoprivredu.

,,Uvek planiramo određeni procenat budžeta za poljoprivrednike, ali po sprovedenom konkursu pazimo na to da nijedan poljoprivrednik koji ispunjava uslove i ima svu potrebnu papirologiju ne bude ispod crte. Sledeće godine biće povećan za 10 odsto budžet za poljoprivredu, odnosno iznosiće oko tri miliona dinara, ali opredelićemo dodatna sredstva iz budžetskih rezervi ako bude uvećana potražnja”, kaže gradonačelnik.

On je naglasio da je potpisan i uspešno realizovan ugovor sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom za besplatnu analizu zemljišta poljoprivrednim proizvođačima, za šta je izdvojeno 1,5 miliona dinara.

,,Pored toga, ove godine je 150 poljoprivrednika išlo na Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Nakon više od decenije u januaru sledeće godine planiramo da organizujemo odlazak prerađivača na sajam u Beograd, gde ćemo obezbediti štand za izlagače i prevoz”, objasnio je Pavlović.

Bojan Dinić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za resor poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravstva, istakao je da su svi koji su ispunjavali uslove dobili ugovor, ali da nije organizovano svečano potpisivanje zbog epidemiološke situacije.

Po njegovim rečima, danas ili u ponedeljak, 27. decembra, biće isplaćene subvencije poljoprivrednicima u iznosu od 30 miliona dinara.

To Top