Predstavljen projekat ”Partnerstvo za bolje i kvalitetnije obrazovanje”

Požarevac

Događaji

Predstavljen projekat ”Partnerstvo za bolje i kvalitetnije obrazovanje”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Okrugli sto u vezi projekta ,,Partnerstvo za bolje i kvalitetnije obrazovanje” održan je danas u požarevačkoj Muzičkoj školi ,,Stevan Mokranjac”. Partneri na ovom projektu su grad Požarevac i osnovne škole ,,Vuk Karadžić”, ,,Sveti Sava” i ,,Dositej Obradović”.

Marija Trnavac, pomoćnica gradonačelnika Požarevca za pravna pitanja, kazala je da je ovaj projekat nastao zahvaljujući potpisanom memorandumu o saradnji grada, Centra za interaktivnu pedagogiju i Dečije fondacije „Pestaloci”, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

,,Ciljevi projekta su rad na razvijanju pravednih upisnih politika, pružanje podrške deci i porodicama i postupanje u slučaju diskriminacije, sa fokusom na osetljive grupacije”, objasnila je Trnavac.

Margareta Sekulović, direktorka OŠ „Sveti Sava“ istakla je da je ovaj projekat doprineo stručnom usavršavanju zaposlenih, zajedničkim aktivnostima između učenika tri pomenute škole i odnosu škole sa roditeljima.

,,Osnovna škola ,,Sveti Sava” je u ovom projektu fokus škola, a druge dve se nalaze u Šapcu i Prokuplju. Na teritoriji Požarevca naše partnerske škole su ,,Vuk Karadžić” i ,,Dositej Obradović”. Između ostalog, cilj projekta je da se na teritoriji našeg grada poveća broj dece na 100 odsto koja će pohađati predškolsku ustanovu i osnovne škole”, rekla je Sekulović.

Draško Grujić, prosvetni savetnik, rekao je da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pruža podršku lokalnim samoupravama i svim školama, naročito u ovom projektu koji je pomogao da se problemi sagledaju iz drugog ugla.

,,Mi smo već doneli neka nova akta, imamo dobar tim koji je veoma aktivan i menja stvari nabolje”, dodaje on.

Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje rekao je da će nakon ovog projekta biti rešena brojna pitanja oko upisa dece u osnovne škole.

To Top