Požarevačka i subotička škola sporazum potpisale o saradnji

Požarevac

Događaji

Požarevačka i subotička škola potpisale sporazum o saradnji

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Osnovna škola „Kralj Aleksandar Prvi“ iz Požarevca potpisala je sporazum o saradnji sa Osnovnom školom „Sveti Sava“ iz Subotice.

“Cilj sporazuma je unapređenje prosvetno – obrazovnog aspekta i u jednoj i u drugoj lokalnoj samoupravi. Naravno, sporazum uključuje razmenu iskustava, da bi se unapredio postojeći prosvetno – obrazovni plan i program i da se stvori jedna korektna i dobra saradnja dve lokalne samouprave”, kazao je Predrag Mijatović.

Novica Pavlović, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“, kazao je da ga ova saradnja posebno raduje iz jednog razloga.

“Ova saradnja me emotivno ispunjava i raduje jer sam rođeni Požarevljanin i nadam se da će dugo trajati i biti plodna”, istakao je Pavlović.

On je još preneo pozdrave pristutnima od gradonačelnika Subotice, Stevana Bakića, i uručio Mijatoviću poklon - specifično delo urađeno slamarskom tehnikom.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da potpišemo sporazum o saradnji sa školom iz Subotice, da ovo bude početak lepih međuljudskih odnosa, da učimo našu decu da vole ljude, život i budu dobri ljudi. Uverena sam da će kroz ovu saradnju obe škole imati veliku dobrobit, a sa druge strane da će naši gradovi da naprave dobru saradnju i stvoriti lepše i bolje okruženje  za svu decu na radost svih nas”, rekla je Nataša Nikolić Gajić, pomoćnica direktora Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ i dodala da su članovi učeničke zadruge pripremili poklone za goste iz Subotice.

To Top