Predstavnik Udruženja Roma Braničevskog okruga u radnoj poseti Madridu

Požarevac

Zanimljivosti

Predstavnik Udruženja Roma Braničevskog okruga u radnoj poseti Madridu

Foto: E.B., privatna arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom osvojene druge nagrade Evropske unije za integraciju Roma na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, predstavnik Udruženja Roma Braničevskog okruga u ponedeljak, 29. novembra, putuje u Madrid.

Cilj putovanja je upoznavanja sa njihovim sistemima rada, a potom i implementiranje tih novih znanja u svakodnevno funkcionisanje udruženja, objašnjava za E-Braničevo Mihajlo Jovanović iz Udruženja Roma Braničevskog okruga.

,,To je radna, diplomatska poseta, a biće organizovan i sastanak institucija koje se bave Romima u Španiji, koje imaju najbolji model rada u Evropi. Tamo će biti organizovane i vežbe kako raditi s Romima i koji je najbolji pristup. Za mene je to još jedan način da unapredim iskustva i saznam koja rešenja su oni koristili kod onih problema kod kojih sam ja imao poteškoća. Takođe, očekujem da saznam nove modele i alate njihovog rada sa marginalizovanim grupama, pogotovo u pandemiji”, naglasio je on.

Pozivu u radnu posetu Madridu prethodila je nagrada koju je Udruženje nedavno osvojilo. Jovanović  kaže da su nagrađeni u kategoriji promovisanja jednakosti kroz zapošljavanje Roma, što je predstavljalo veliki izazov s obzirom na to da pandemija koronavirusa i dalje traje.

Mihajlo Jovanović u Briselu

,,Dodela nagrada je bila u Briselu, od 28. do 30. septembra. To je bila prilika za razmenjivanje iskustva, a za mene to ima veliki značaj s obzirom na to da sam sa samo 24 godine predstavljao Udruženje Roma Braničevskog okruga i primio ovu nagradu”, rekao je naš sagovornik.

Ovo je inače drugi put da Udruženje Roma Braničevskog okruga osvaja drugu nagradu na ovom takmičenju, a prvi put je to bilo 2017. godine.

To Top