Prijem za osvajače medalja na republičkim sportskim takmičenjima (FOTO)

Požarevac

Događaji

Prijem za osvajače medalja na republičkim sportskim takmičenjima (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, sa svojim saradnicima, upriličio je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili medalje na republičkim sportskim takmičenjima.

Gradonačelnik Požarevca se zahvalio osnovnim školama ,,Kralj Aleksandar I“ i ,,Vuk Karadžić“, kao i Medicinskoj školi, Požarevačkoj gimnaziji i Tehničkoj školi ,,Nikola Tesla“ iz Kostolca na izuzetnim rezultatima u atletici, mini atletici, džudou, gimnastici i rukometu.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

,,Pomažući sportske klubove i udruženja, nastojali smo da ih obavežemo da veću pažnju usmere ka mlađim kategorijama. Pošto verujem da jedan broj vas trenira u tim klubovima, dozvolićete mi da primetim da se rezultati te naše odluke već primećuju. Želim da vam se zahvalim za sve što ste svojim fer-plej odnosom prema igri i protivniku pokazali kao pravi ambasadori grada“, rekao je Saša Pavlović.

On je podseća da je ovo svojevrsna repriza prijema,  jer je krajem maja bio upriličen još jedan – za osvajače medalja iz osnovnih škola ,,Desanka Maksimović“ iz Požarevca i ,,Jovan Cvijić“ iz Kostolca, koji su postali državni prvaci u malom fudbalu, odbojci i gimnastici.

>>PONOS POŽAREVCA: DRŽAVNI PRVACI U MALOM FUDBALU, ODBOJCI I GIMNASTICI (FOTO)<<

Pavlović je svim prisutnim mladim sportistima poručio da nikada ne zaborave svoje prezime i mesto u kome su rođeni, a da ga se sete svaki put kada odu iz njega. On je svima poželeo da ostanu u svom gradu i budu dobri u svim oblastima, a ne samo u sportu.

,,Želim da vam obećam da ćemo se truditi u budućnosti da poboljšamo uslove u vašim školama. Osim toga, veliki zadatak imamo u budućnosti, a to je da vam stvorimo još mnogo novih sportskih terena i sadržaja, a nadam se da ćemo već sledeće godine imati nove sportske objekte“, naglašava Pavlović.

 

Tina Kaplarević, direktorka Medicinske škole Požarevac

Tina Kaplarević, direktorka Medicinske škole Požarevac, u ime svih srednjih škola poželela je prisutnima svu sreću u sportskim i školskim aktivnostima.

,,Zahvaljujem se svim nastavnicima, a našim učenicima čestitam za sva osvojena mesta. Jako ste nas obradovali u ovo vreme kada nam je nastava bila primarna stvar i nismo se mnogo bavili vannastavnim aktivnostima, tako da su vaša postignuća najveća radost i sreća za nas“, rekla je ona.

Goran Seger, direktor požarevačke Osnovne škole ,,Kralj Aleksandar I“, zahvalio se gradonačelniku na organizaciji ovog prijema i deci na postignutim rezultatima.

Goran Seger, direktor požarevačke Osnovne škole ,,Kralj Aleksandar I“

,,Vi ste na taj način predstavili vas, vaše porodice, škole i Požarevac. Hvala puno i gradu koji je u prethodnim godinama značajna finansijska sredstva uložio u nabavku raznih sportskih učila i obogaćivanje sportskih terena. Rezultati i produkt svega toga su naši najbolji sportisti“, ističe Seger.

To Top