Propali pregovori u Vladi Srbije, poljoprivrednici napustili sastanak

Braničevo

Poljoprivreda

Propali pregovori u Vladi Srbije, poljoprivrednici napustili sastanak

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici sedam udruženja poljoprivrednika, među kojima su i iz požarevačkog Udruženja „Stig“, napustili su današnji sastanak u Vladi Srbije, potvrđeno je za E-Braničevo.

„Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Stig“ i još šest udruženja je tražilo i dobilo termin za sastanak u Vladi Srbije danas u 11 časova. Kada smo ušli u salu videli smo da su tu i neki ljudi koji nisu predstavnici sedam udruženja i nisu tražili sastanak, a da nije tu ni premijerka Ana Brnabić. Posle pet minuta napustili smo sastanak jer nismo hteli da pristanemo na uslove takvog sastanka, to nije u redu prema našim ljudima“, rekao je za E-Braničevo Milan Marković, potpredsednik Udruženja „Stig“.

Sastanku je, po njegovim rečima, prisustvovala ministarka poljoprivrede Jelena Tansković, predstavnci Uprave za agrarna plaćanja i Ministarstva pravde.

Sledeći korak je, prema Markovićevim rečima, „sastanak sa premijerkom ili protest“.

Podsećamo da je 4. januara u Požarevcu održan sastanak sedam poljoprivrednih udruženja -“Stig“, “Naše mleko”, Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja, “Složni Pidikanci”, “Brestovački ratari”, “Spas i opstanak stočara zapadne Srbije” i Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, zbog dva problema: upis u e-Agrar i osnivanje poljoprivredne komore, o čemu je Regionalni internet portal E-Braničevo pisao ranije.

SASTANAK SRPSKIH POLJOPRIVREDNIKA U POŽAREVCU, ŠTA JE DOGOVOR?

To Top