Prvo infrastrukturni radovi, pa rekonstrukcija “Čikoša”

Požarevac

Društvo

Prvo infrastrukturni radovi, pa rekonstrukcija “Čikoša”

Foto: S. Pavlović FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon uređenja Tabačke čaršije grad Požarevac pristupa renoviranju još jednog značajnog dela gradskog jezgra - prostorne celine ,,Čikoš”, najavio je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Kako je naveo, nakon izrađenog projekta počinje realizacija rekonstrukcije „Bašte Čikoš”.

Pre početka radova na parternom uređenju radove na zameni i izgradnji nove infrastrukture koji će početi 15. septembra izvodiće JKP “Vodovod i kanalizacija”, JP “Elektrodistribucija Srbije” i Telekom Srbija.

“Uređenje ovog dela grada, značajnog za sve Požarevljane, podrazumeva novu pešačku komunikaciju. Bista Pavla Savića, za koju je planirana rekonstrukcija, imaće posebno uređenje oko nje kako bi se naglasio značaj velikog naučnika. Urbani mobilijar za igru imaće za cilj da okupi najmlađe Požarevljane kao deo oaze namenjen svim generacijama. Deo kaldrme  na  pripadajućoj parceli biće sačuvan i  rekonstruisan kako bi očuvao duh ovog kultnog mesta, prepoznatljivog starijim sugrađanima. Boemskom duhu koje je ovo mesto oduvek imalo biće dodate nove klupe i rasveta, a građani će uživati u prirodnom hladu starih kestenova, dok će bašte ugostiteljskih objekata biti unificirane i izrađene od sibirskog ariša i hrasta sa pergolama”, napisao je gradonačelnik.

Po njegovim rečima, želeći da “Čikoš” bude i dalje oaza za odmor, planiran je i novi prostor zelenih površina uz zadržavanje postojećih stabala i njihovu dodatnu zaštitu.

Vrednost radova na parternom uređenju po novom projektu iznosi oko 45.000.000 dinara sa PDV-om.

Podsećamo da je rekonstrukcija “Čikoša” najavljivana u više navrata, a Regionalni internet portal je ranije istraživao zbog čega do nje nije došlo.

ZAŠTO JE PROJEKAT “ČIKOŠ“ NA ČEKANJU VIŠE OD DVE GODINE?

To Top