Radionica za decu sa smetnjama u razvoju na gradskom bazenu

Požarevac

Događaji

Radionica za decu sa smetnjama u razvoju na gradskom bazenu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Uduženju „Osmi dan“ odobren je projekat pod nazivom „Rekreacija, stimulacija i socijalizacija dece sa smetnjom u razvoju“, kojim su aplicirali kod lokalne samouprave, a jedna od radionica koja je ovim projektom predviđena, održana je danas na gradskom bazenu.

Projektom su obuhvaćena sva deca sa smetnjama u razvoju u Požarevcu,  a u sklopu njega predviđene su brojne radionice, kako na terenima, tako i na bazenu  Sportskog centra Požarevac.
 
„Po preporuci ljudi koji su spoznali mogućnost i kapacitete udruženja da iznese jedan ovako veliki i pozamašan plan, udruženje je dobilo zadatak i čast da bude nosilac projekta“, navela je predsednica Udrženja “Osmi dan”, Nevenka Gajić i dodala da je realizacija počela pre oko mesec i po dana.

Nevenka Gajić

Istakla je i da je od prošle godine na inicijativu Uduženja „Osmi dan“, Sportski centar omogućio besplatan ulaz osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim pratiocima.

Tokom današnjih vežbi deca nisu krila zadovoljstvo, a sa njima je radio dugogodišnji saradnik udruženja, Miloš Milošević, licencirani trener plivanja.

Trener Miloš Milošević sa decom

„Rade se sve one vežbe koje su predviđene našim planovima, odnosno ciljevima, a kranji cilj je stimulacija, motivacija, razvoj pažnje, ravoj koncentracije, odnosno osposobljavanje za što samostalnije funcionisanje, a ono najbitnije je socijalizacija i druženje dece“, zaključila je Gajić.

Podsetila je i da je ovo samo jedna od radionica koju uduženje sprovodi  i dodala da ima i  drugih,  individualnih projekata, koji se odnose samo na članove udruženja - šah, muzičke radionice i kreativno – stimulativne radionice.

To Top