Potpisana dva ugovora vredna ukupno 21 milion dinara

Veliko Gradište

Društvo

Potpisana dva ugovora vredna ukupno 21 milion dinara

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

How Good Of A Friend Are You Really?

Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište, potpisao je sa Irenom Vujović, ministarkom zaštite životne sredine, ugovore o realizaciji dva projekta koja doprinose zaštiti životne sredine, odnosno unapređenju kvaliteta vazduha.

U  unapređenje grejanja osnovne škole, vrtića i sportske hale u Velikom Gradištu kroz projekat „Rekonstrukcija kotlarnice osnovne škole – predškolske ustanove i sportske hale“, biće uloženo 20 miliona dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 15 miliona, a opština Veliko Gradište pet miliona dinara.

Dodatnih milion dinara iskoristiće se za pošumljavanje u okviru projekta „Pošumljavanje degradiranih površina Ramsko-golubačke peščare ili površina za koje postoji opasnost od degradacije zemljišta radi zaštite ljudi, dobara i životne sredine od posledica erozije zemljišta“. Ministartvo je za potrebe pošumljavanja obezbedio 700.000, a opština Veliko Gradište 300.000 dinara.

,,U pripremi su projekti vrednosti preko 10.000.000 evra koji se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine u našoj opštini. Prošle godine smo uz finasijsku podršku Ministartva zaštite životne sredine izradili projektno-tehničku dokumetaciju za sistem za prečišćavanje za Veliko Gradište i Beli Bagrem. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za mini-sisteme za prečišćavanje za četiri seoska naselja. Ove godine očekujemo da zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Kancelarijom za upravljanjima javnim ulaganjima i započnemo realizaciju projekta izgradnje sistema za prečišćavanje za Veliko Gradište i Srebrno jezero“, istako je Štrbac.

To Top