Savet MZ Kličevac protiv izgradnje deponije

Požarevac

Društvo

Savet MZ Kličevac protiv izgradnje deponije

Foto: Dveri Požarevac Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Sastanak Saveta Mesne zajednice Kličevac održan je sinoć, a glavna tema bila je izgradnja regionalne deponije.

Savet Mesne zajednice Kličevac je protiv izgradnje regionalne deponije u ataru ovog sela, potvrdio je za E-Braničevo Dragan Živković, predsednik Saveta MZ Kličevac, i dodao da će odluku predati sutra na pisarnici Gradske uprave Požarevac.

Kontaktirali smo i Novicu Arsića, iz Udruženja građana „Kličevčki idol“, koji kaže da ovo udruženje ostaje pri mišljenju da plodna stiška ravnica nije mesto za deponiju i da će nastaviti da se bore da do toga ne dođe. Kako će izgledati ta borba još uvek nisu definisali.

Podsećamo, pre skoro godinu dana Gradskoj upravi Požarevac predata je peticija protiv izgradnje regionalne deponije u ataru sela Kličevac koju je podržalo više od hiljadu građana.

PREDATA PETICIJA PROTIV IZGRADNJE DEPONIJE U KLIČEVCU

Ovo udruženje organizovalo je sredinom marta tribinu pod nazivom „Nije Stig za deponiju“, na kojoj su predstavnici Udruženja "CEKOR" iz Subotice govorili o problematici upravljanja otpadom u Požarevcu i Braničevskom okrugu i o lokaciji za izgradnju regionalne deponije.

CEKOR: KLIČEVAC NIJE MESTO GDE BI TREBALO DA BUDE DEPONIJA

Bez obzira na glasnu pobunu meštana Kličevca, Kurjača i okolnih sela koja traje već više od godinu dana, Skupština grada Požarevca je donela odluku o izmeni Prostornog plan kojim se stiču preduslovi za plansku razradu lokacije za izgradnju deponije, a kako je definisano u ovoj odluci, to su parcele u Kličevcu. I odbornik SNS iz Kličevca Boban Milošević glasao je za ovu odluku, dok su protiv bili samo opozicioni odbornici.

ZAŠTO (NE)BI TREBALO DA SE REGIONALNA DEPONIJA GRADI U KLIČEVCU?

Stav Udruženja „SOVA“ je da je doneta „glupa odluka“ i da „regionalna deponija ne rešava problem otpada,  pa makar ona bila i po vanzemaljskim standardima“.

SOVA: DEPONIJOM SE NE REŠAVA PROBLEM OTPADA, ODBORNICI NEMAJU SAVEST

Ostaje da se vidi šta će u narednom periodu preduzeti svi oni koji ne podržavaju nameru grada da se regionalna deponija izgradi u Kličevcu.

To Top