SSP: Protivzakoniti izbor v.d. direktora JP „Toplifikacija“

Požarevac

Saopštenja

SSP: Protivzakoniti izbor v.d. direktora JP „Toplifikacija“

Foto: SSP Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Već treći put zaredom na mesto vršioca dužnosti direktora JP „Toplifikacija“ u Požarevcu postavljen je Slaviša Stojković, jedan od tri poverenika Požarevačkog SNS-a, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Požarevcu, u kome tvrde da je to nezakonito.

Kako se navodi u saopštenju, Stojković je i ovoga puta bez objavljivanja biografije i referenci, i ovoga puta uz flagrantno kršenje Zakona o javnim preduzećima koji propisuje da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine, te da isto lice ne može biti imenovano dva puta za vršioca dužnosti direktora.

„Problem je izgleda veći, jer je upitno da li  v.d. direktora uopšte ispunjava uslove predviđene članom 25. Zakona o javnim preduzećima što objašnjava skrivanje biografije i referenci i održavanje v.d. stanja u ovom javnom preduzeću već dve  pune godine. Dakle, da je skupštinska odluka protivzakonita više je nego jasno, no ostaje nejasno da li lokalni SNS nema adekvatnih kadrova ili konstantnim kršenjem zakona žele da pokažu da su iznad pravnog poretka i protiv vladavine prava“, piše u saopštenju.

Dalje u saopštenju podsećaju da su predizborna obećanja lokalnog SNS-a upravo bila usmerena na poštovanje zakona, vladavinu prava i borbu protiv korupcije od čega su kako se i na ovom primeru pokazuje u potpunosti odustali.

„Postavljanje partijskih kadrova bez potrebnog znanja i referenci protivno zakonu svakako urušava stabilnost lokalnih javnih preduzeća pa postoji opasnost da  kao i EPS budu pretvorena u gubitaše čije će gubitke pokrivati građani enormnim cenama njihovih usluga. Zato zahtevamo od  gradonačelnika Saše Pavlovića koji je odgovoran za zakonitost odluka Gradskog veća,  da konačno omogući poštovanje zakona u cilju poništenja protivzakonite odluke o izboru v.d. direktora JP Toplifikacija i raspisivanje javnog konkursa radi izbora direktora ovog javnog preduzeća“, stoji u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Požarevcu.

To Top