Stig: Novi protest bez blokade puta

Braničevo

Poljoprivreda

Stig: Novi protest bez blokade puta

Foto: Aleksandar Milovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon brojnih sastanaka, održanih protesta i nepostizanja zadovoljavajućih i očekivanih rezultata članovi Udruženja poljoprivrednika „Stig“ odlučili su se na još jedan protest, ali ovog puta bez blokade saobraćaja, koji je u toku.

Današnji protest je manjeg obima, odnosno poljoprivrednici su izveli oko 100 traktora,  prema rečima potpredsednik udruženja, Aleksandra Milovanovića, a na njemu će se dogovarati budući koraci u saradnji sa kolegama iz udruženja „Inicijativa za opstanak poljoprivrede“, koji već šesti dan na ulicama iskazuju svoje nezadovoljstvo. 

„Sinoć je održan novi sastanak na kom je odlučeno da se članovi udruženja danas okupe kod kafane koja se nalazi na putu Bratinac - Požarevac, kako bi podržali prijatelje iz Vojvodine i njihove zahteve, ali i kako ne bi zaboravili da smo i mi tu i da čekamo da nam se neko javi“, kazao je za E – Braničevo Milovanović i dodao da i dalje stoji zahtev za cenu suncokretovog zrna u iznosu od 700 evra po toni, međutim, kako kaže, spremni su za kompromis, ali ne i za cenu od 62 dinara po kilogramu, koliko im je ranije ponuđeno.

Podsetimo, predstavnici ovog udruženja u četvrtak,11.avgusta prisustvovali su sastanku sa premijerkom Anom Brnabić, čijim ishodom, osim zabrane izvoza jestivog rafinisanog ulja, nisu bili zadovoljni. U večernjim satima održan je i sastanak članova udruženja, na kom je odlučeno da se čekaju bolje ponude,  navodi za naš portal, Milovanović.

KOJI JE EPILOG SASTANKA POLJOPRIVREDNIKA SA ANOM BRNABIĆ

Kako dalje ističe, tog dana, nešto kasnije, dobili su i poruku od šefa kabineta ministra poljoprivrede, Marka Saranovca. Ponuđena im je cena od 68 dinara po kilogramu suncokretovog zrna, na koju bi bila ukinuta trgovačka marža, pa bi krajnja iznosila 75 dinara, međutim, Saranovac je nakon toga prestao da se javlja, pa samim tim, kako kaže naš sagovornik, od toga nema ništa. 


 

 

To Top