Stojadinović : Gradonačelnik da podnese ostavku

Požarevac

Politika

Stojadinović : Gradonačelnik da podnese ostavku

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom nedavno završenih lokalnih izbora u Zaječaru na kojima su, ako je suditi po video zapisima na društvenim mrežama, bili angažovali najviši požarevački funkcioneri, predstavnici RIIS Istok,“ Dosta je bilo“ i „Jasno i glasno“ obratili su se medijima ispred zgrade Načelstva.

Saša Stanojević, zastupnik Regionalne inicijative istočne Srbije (RIIS Istok), istakao je „da su znajući na koji način funkcioniše mašinerija SNS obavestili svoje članove u Zaječaru na šta posebno da obrate pažnju“. Podsetio je da su pre izvesnog vremena uslikali vozilo Gradske uprave Požarevac u Zaječaru i o tome obavestili medije, a u nedelju su, kazao je, dobili i sporni video snimak iz Zaječara.

„Šta traže gradonačelnik i pola Gradskog veća u Zaječaru, ko je unizio gradsku Skupštinu i ko je platio boravak u vili Kopaonik u Gamzigradskoj banji. Nalazimo se ispred gradske kuće jer smo i mi relevantni činioci u radu ove kuće i očekujemo odgovore od gradskih čelnika“, rekao je Stanojević.

Tatijana Stojadinović, predsednica odbora Pokreta „Dosta je bilo“ u Požarevcu, istakla je da se kampanja od vrata do vrata radi do počeka izborne tišine, nikako na dan održavanja izbora.

„Požarevac ima dosta svojih problema koje treba treba rešavati, gradonačelniku je mesto uz svoje građane, a ne u Zaječaru. Dok ne razjasnimo ovo u svojim glavama neće nam biti bolje. Insistiram u ime svih koje zastupam da Saša Pavlović zbog nedomaćinskog ponašanja podnese neopozivu ostavku na mesto gradonačelnika Požarevca“, istakla je Stojadinović.

Predstavnica „ Jasno i glasno“ Marija Simić Lazarević ocenila je da je ovim prekršen Ustav Srbije i Zakon o lokalnim izborima.

„Koliko mi je poznato svi učesnici lokalnih izbora iz Gradske uprave su vrlo ponosni na svoje učešće u funkcionerskoj kampanji u tuđem gradu, gde je trebalo da se pojave samo kao zvaničnici grada Požarevca u obavljanju funkcija za koje su izabrani, nikako od vrata do vrata. Nije sramota raditi  kampanju od vrata do vrata, ali kada si gradonačelnik ta funkcija ima ugled koji se čuva, tako da je ovo skandal i kršenje Ustava“, rekla je Simić Lazarević.

Ocenjuje da je do povrede Zakona o lokalnim izborima, ali i krivičnog dela povreda izbornog prava došlo jer niko ne može biti ispitivan o tome da li je iskoristio svoje glasačko pravo i za koga je glasao.

Slobodan Vasić, predsednik Odborničke grupe“Dosta je bilo- RIIS Istok“ , najavio je da će tražiti da se o tome diskutuje na narednom zasedanju lokalnog parlamenta.

„Da li je stvarno toliki raskol u Gradskom odboru SNS da moraju baš gradonačelnik i gradski većnici da rade taj posao „od vrata do vrata“? Mi dobro znamo u partijskoj hijerarhiji ko takav posao radi i zato je ta vest prošla celu Srbiju i ostavila nas bez reči. Mi ćemo tražiti na narednoj sednici skupštine da se o ovome debatuje, tražićemo da to bude jedna tačka dnevnog reda“, najavio je Vasić.

To Top