Svetoilijska ulica u Osanici uskoro će biti rekonstruisana

Žagubica

Društvo

Svetoilijska ulica u Osanici uskoro će biti rekonstruisana

Foto: Opština Žagubica

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarststvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština odobrilo je projekat rekonsturkcije Svetoilijske ulice u Osanici.

Ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, Novica Tončev i zamenik predsednika opštine Žagubica, Predrag Ivković, potpisali su u Nišu ugovor za rekonstrukciju jedne od  najprometnijih ulica u selu Osanica.

>>KOJE OPŠTINE U BRANIČEVU SU DOBILE NOVAC ZA UNAPREĐENJE INFRASTRUKTURE?<<

Svetoilijska ulica poseduje asfalt koji je urađen osamdesetih godina i u veoma lošem je stanju, zato je deo sredstava za njenu rekonstrukciju obezbedilo Ministarstvo, tačnije osam miliona dinara, a deo lokalna samouprava.

„Biće urađen kompletno novi asfalt, atmosferska kanalizacija i jedna pešačka staza od centra do škole, kao  i sve ostalo što je potrebno da se uradi u toj ulici, da bi ona bila funkcionalna. Izabrali smo Svetoilijsku ulicu zato što je na kraju nje osnovna škola, a i oslanja se na osaničku klisuru, koja je spomenik prirode i koji ćemo promovisati u narednom periodu“, istakao je Ivković.

Planirano je da se odmah po potpisivanju ugovora opredeli deo sredstava iz budžeta opštine i raspiše javna nabavka. Međutim, s obzirom na to da je nabavka veća od 10 miliona dinara, mora se sačekati 10 dana kako bi prošli rokovi za kandidovanje  izvođača radova i onda bi se ako bi sve bilo u redu, za najviše 30 dana krenulo sa realizacijom.

To Top