TO Golubac i 60.LJKI u konkurenciji za nagradu „Turistički cvet“

Braničevo

Turizam

TO Golubac i 60.LJKI u konkurenciji za nagradu „Turistički cvet“

Foto: logo

How Good Of A Friend Are You Really?

U konkurenciji za nagradu „Turistički cvet“ za 2023. godinu su Turistička organizacija Golubac i 60. Ljubičevske konjičke igre.

Turistička organizacija Srbije raspisala je konkurs za dodelu nagrade „Turistički cvet“ u sledećim kategorijama: turistička organizacija, turistička manifestacija, turistička agencija, ugostiteljski objekat za smeštaj, pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude i promocije turizma, Influenser / Bloger i elektronski ili štampani medij za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije. 

U kategoriju za najbolju turističku organizaciju nominovana je Turistička organizacija Golubac.  

„Turistička organizacija Golubac koristi svoje prirodne resurse, Golubačku tvrđavu, Dunav, manastir Tumane i prepoznatljive znamenitosti ovog kraja, kreirajući atraktivne sadržaje koji turistima omogućavaju autentične doživljaje zasnovane na materijalnom i nematerijalnom kulturnom nasleđu, prirodnoj baštini i ljudima što je za rezultat dalo posetu od preko pola miliona posetilaca godišnje i porast broja turističkih subjekata u Golupcu“, navodi se između ostalog u obrazloženju.

U kategoriji turističkih manifestacija nominovane su 60. Ljubičevske konjičke igre.

"Tradicionalna turističko-sportska međunarodna manifestacija ¨Ljubičevske konjičke igre¨, od 1964. održava se svake godine prve sedmice odnosno vikenda u septembru. Na prekretnici leta i jeseni, Požarevac i njegova okolina postaju centar konjičkog sporta i konjičkih veština. U gradu vlada pravo karnevalsko raspoloženje, sastaju se moderni vitezovi, ljudi od sedla i mamuza. Zajašu svoje četvoronoge lepotane i podele megdan na požarevačkom hipodromu", piše u obrazloženju.

Odluku o pobednicima donosi petočlani žiri, a u formiranju konačne ocene, kao šesta ocena koja se dodaje ocenama članova žirija, uključena je ocena koja se dobija na osnovu glasanja internet publike. Rezultati ukupnog glasanja internet publike imaju vrednost glasa jednog člana žirija.

Glasanje internet publike se vrši na sajtu turistickicvet.rs. Posetioci sajta imaju pravo da odaberu po jednog kandidata za svaku od kategorija. Glasanje je počelo 25. oktobra i trajaće do 7. novembra.

Svi dobitnici „Turističkog cveta“ nagrađuju se diplomom i prigodnom statuom.

To Top