Turistička organizacija Kučevo dobila prestižnu nagradu

Kučevo

Turizam

Turistička organizacija Kučevo dobila prestižnu nagradu

Foto: Turistička organizacija Kučevo FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Turistička organizacija Kučevo dobitnik je prestižne nagrade “Prizma – za novi kvalitet u turizmu 2023” koja se već tradicionalno dodeljuje na Beogradskom turističkom i MICE forumu.

Nagrade u vidu statua koje simbolizuju zarotiranu prizmu u prostoru i povelje zvanično su uručene dobitnicima na Beogradskom turističkom i MICE forumu održanom 22. novembra na Beogradskom sajmu.

U ime Turističke organizacije Kučevo nagradu je primio direktor Aleksandar Ilić. Turistička organizacija Kučevo se ovim prestižnim priznanjem izdvojila među mnogobrojnim turističkim destinacijama regiona kao organizacija koja radi na podizanju kvaliteta turističkih usluga.

“Uveren sam da je na dodelu ove nagrade uticala poseta turističkih novinara udruženja FIJET regionu istočne Srbije u maju ove godine, kada smo imali priliku da predstavimo deo turističke ponude opštine Kučevo. Tada smo prikazali medijima ono što i turisti koji dođu u Kučevo mogu da vide: našu izvornu tradiciju, kulturu i gastronomiju kao autentičnost našeg kraja. Ova nagrada je potvrda da smo na pravom putu, da treba da nastavimo da negujemo našu jedinstvenost, da radimo na očuvanju naše tradicije i običaja i da ih na inovativne načine promovišemo i predstavljamo turistima”, rekao je direktor Turističke organizacije Kučevo, Aleksandar Ilić.

Aleksandar Ilić

Međunarodni novinarski žiri je ove godine dodelio deset priznanja u različitim kategorijama. Pored Turističke organizacije Kučevo, dobitnici nagrade „Prizma“ za 2023. godinu su: Turistička organizacija grada Novog Sada, Turistička organizacija opštine Kotor i Turistička zajednica kantona Sarajevo, Daruvarske toplice (Hrvatska), Hotel „Borovi“ Sjenica (Srbija), Biograd na moru (Hrvatska), hotel „Jelena“ Banja Luka (BIH), hotel „Rozka“ Krvavec (Slovenija) i Info center SOS Proteus Kranj (Slovenija).

Ovo priznanje je ustanovljeno pre više od četvrt veka, odnosno 1997. godine, kada je redakcija magazina “Turistička prizma” pokrenula akciju kojom nagrađuje najbolje u turizmu prvo na prostorima bivše Jugoslavije, a zatim i u zemljama regiona, u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji.

Cilj nagrade je da doprinese podizanju nivoa turističkih usluga i podstakne i nagradi inovativnost u turističkoj privredi. Specifičnost ove akcije je da je vode turistički novinari iz zemalja regiona, kao dobri poznavaoci dešavanja na terenu. Naime, novinari članovi žirija su jedini predlagači i donosioci odluka o nagrađenima, a „Prizma“ se dodeljuje u 12 kategorija.

 

To Top