U prvoj akciji 58 davalaca

Kostolac

Društvo

U prvoj akciji 58 davalaca

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Devetoro je prvi put dalo krv, a desetoro nije moglo da učestvuje iz zdravstvenih razloga.

Sindikalna organizacija „Kopovi Kostolac“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije iz Beograda organizovala je krajem januara prvu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 58 jedinica dragocene tečnosti. Akciji se odazvalo ukupno 68 radnika. Devetoro je prvi put dalo krv, a desetoro nije moglo da učestvuje iz zdravstvenih razloga.

Perica Đurović, potpredsednik Sindikata „Kopovi Kostolac“, kaže da sa Institutom za transfuziju krvi Srbije postoji višegodišnja uspešna saradnja.

“Tri puta godišnje zajednički organizujemo redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi: u januaru, junu i oktobru. U prvoj ovogodišnjoj akciji odziv radnika je bio veoma dobar. Napominjem da nam Institut za transfuziju krvi uvek izlazi u susret kada je potrebna krv za nekog od naših radnika ili člana njihovih porodica. Naši davaoci učestvuju prema potrebi i u vanrednim akcijama i do sada su više puta potvrdili svoju humanost. Sindikat „Kopova Kostolac“ želi da im se na neki način oduži organizujući besplatne ekskurzije u trajanju od nekoliko dana“ – kaže Đurović.

Nemanja Džodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije kaže da godinama unazad ta institucija ima odličnu saradnju sa sindikatima „Kopovi Kostolac“ i „Termoelektrane Kostolac“, kao i drugim sindikalnim organizacijama u Kostolcu.

„Akcija na kopu „Drmno“ ispunila je naša očekivanja. Pored kopa „Drmno“, tri puta godišnje organizujemo akcije dobrovoljnog davanja krvi u termoelektrani „Kostolac B“ i PRIM-u, ali i u drugim firmama koje posluju u Kostolcu. Oni koji su propustili ovaj termin mogu da daju krv svakog ponedeljka tokom akcije u Crvenom krstu Požarevac“ – kaže Džodić.

To Top