Grad Požarevac negira dolazak migranata

Požarevac

Info

Grad Požarevac negira dolazak migranata

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U našu redakciju stiglo je saopštenje iz Informativne službe kabineta gradonačelnika Požarevca, koje prenosimo u celosti:

Pozivamo građane Požarevca da ostanu mirni i da ne obraćaju pažnju na besmislene i apsolutno netačne tvrdnje da postoji mogućnost formiranja migracionih centara i naseljavanja migranata na teritoriji našeg grada. Smatramo da je apsolutno neprihvatljivo da se na takav način šire dezinformacije i neistine, plasiraju krajnje desničarske ideje, uzbunjuju građani, pozivaju na protestne šetnje i širi panika bez ikakvog razloga.

Podsećamo da je Republika Srbija, kao sukcesor nekadašnje Jugoslavije jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i potpisnica svih konvencija i protokola koji se tiču migranata, izbeglica i garantovanja njihovih prava. Srbija je i u aktuelnoj situaciji sa migrantima zauzela svoj stav i poznato je da u našoj zemlji postoje prihvatni centri za migrante, a takođe je poznato koji su to centri. Takođe, podsećamo da su i nadležni državni organi opovrgli takve tvrdnje.

Pozivamo sve odgovorne za lažno uzbunjivanje javnosti da odmah prestanu sa širenjem lažnih vesti, i da svoje delovanje usmere na rad na prosperitetu našeg grada. Podsećamo da širenje lažnih vesti, pored očiglednog dobijanja „jeftinih“ političkih poena sa sobom nosi i drugu vrstu odgovornosti. Uvereni smo i da će nadležni organi preduzeti sve mere i adekvatne korake ukoliko utvrde da se radi o namernom širenju panike i uzbunjivanju građana, stoji u saopštenju Informativne službe kabineta gradonačelnika Požarevca.

To Top