Uroš Grčak iz Beograda prva violina ,,Carevčevih dana“

Veliko Gradište

Kultura

Uroš Grčak iz Beograda prva violina ,,Carevčevih dana“

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Kroz tri festivalska dana održan je muzički festival „Carevčevi dani“, inspirisan bardom izvorne narodne muzike Vlastimirom Pavlovićem Carevcem.

Po 27. put Veliko Gradište je bilo muzički centar Srbije u kome su se okupili ljubitelji violine i vokalne interpretacije.

Najbitniji segment ovog festivala bilo je nadmetanje trinaestoro mladih violinista, a o najboljima je odlučivao stručni žiri: istrumentalista na harmonici Ljubiša Pavković i violinisti Bojan Pavlović i Zoran Bahucki.

Po njihovoj odluci, laskavu titulu laureata poneo je Uroš Grčak iz Beograda, kome je pripala statueta Carevca, violina iz majstorske radionice Jana Nemčeka, novčana nagrada, monografija „Od zlata gudalo“ i nagrada muzičke produkcije Radio-televizije Srbije.

Drugoplasirani takmičar je Nemanja Radivojević iz Jabučja kod Lajkovca, a trećeplasirani Ivan Bošković iz Starčeva kod Petrovca na Mlavi.

Osim glavnih, uručene su i specijalne nagrade koje su otišle u ruke: Uroša Grčaka (nagrada publike),  Luke Đorđevića (najbolje izvedena pesma), Igora Pejovića (najbolje izvedeno kolo), Anastasije Niklić (najbolji scenski nastup), Jovana Nikolića (najmađi učesnik).

To Top