Uručena priznanja najhumanijim maturantima

Kostolac

Događaji

Uručena priznanja najhumanijim maturantima

Foto: Gradska opština Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

U pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu održana je svečana akademija na kojoj su uručena priznanja najhumanijim prošlogodišnjim i ovogodišnjim maturantima Osnovne škole "Jovan Cvijić" iz Kostolca.

Za najhumanije maturante u 2021. godini proglašeni su: Maja Lozančić VIII/1, Petar Stevanović VIII/ 2, Katarina Tasić VIII/ 3, Marija Dražić VIII/4 i Veljko Pavlović VIII/5.

Mateja  Mladenović VIII/1, Luka Milošević VIII/2, Jovana Slavić VIII/3, Jana Kovačević VIII/4, Milica Ristić VIII/5  i Stefan Radovanović VIII/6  izabrani su za najhumanije maturante u 2022. godini.

Direktorka Osnovne škole "Jovan Cvijić", Sunčica Marković, pohvalila je najhumanije učenike naglasivši  da je ovo priznanje veliki korak u razvoju njihove ličnosti, ali i odgovornost da takvi uvek ostanu i da oreol humanosti krasi ne samo njih, već i sve u one koji su u njihovom okruženju.

Starešina Crkve svetog Maksima Ispovednika Dejan Lazarov je istakao da će ovo biti važan podstrek mlađim učenicima da nastave da se trude oko razvijanja i negovanja dobrih odnosa prema bližnjima.

„Vrlinu plemenitosti će prenositi na druge i tako ćemo u budućnosti imati generacije koje će biti na slavu Bogu, roditeljima na radost i našem srpskom narodu na korist“, naveo je Lazarov.

Olivera Hajrović, klinički psiholog i rukovodilac ,,Psihološkog centra" u Kostolcu, zahvalila se svima koji su pomogli da se realizuje projekat, čiji je cilj negovanje i podsticanje humanih vrednosti kod mladih - socijalne povezanosti, empatije, solidarnosti, poštovanja svih ljudi, prava na jednakost i dostojanstvo, bez obzira na poreklo, pol i nacionalnu pripadnost.

Ona je naglasila da su nagrađeni nosioci priznanja za najviše ljudske vrednosti, čovečnost i plemenitost.

„Iako su vrlo mladi, oni već sada svojim životima svedoče istinskom smislu postojanja, a to je ljubav prema čoveku. Zato su ovi mladi, junaci našeg vremena i svetlo našeg grada, koji zaslužuju najveću pažnju i podršku u svemu onome što nadalje budu radili, a ja duboko verujem da će blagodatne posledice ove podrške biti korisne za živote svih nas i naših pokolenja“, istakla je Hajrović.

Izbor najhumanijih maturanata  realizovao je Psihološki centar Kostolac u saradnji sa Osnovnom školom "Jovan Cvijić", a  pokrovitelj  je Gradska opština Kostolac.

Svečanost su obogatili učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ prigodnim muzičkim programom.

To Top